L’agar-agar és una GELATINA VEGETAL d’origen marÃ. És un polisacà rid sense ramificacions obtingut de la paret cel · lular de diverses espècies d’algues vermelles dels gèneres Gelidium, Euchema i Gracilaria entre altres actuant com a pigment que dóna un color caracterÃstic a cadascuna. La paraula ‘agar’ ve del malai ‘agar–agar’, que significa ‘gelea’.
.. Placa de Petri, amb medi de cultiu agar McConkey (per bacteris de tinció Gram negatives), on ha crescut el bacteri Shigella spp. Aquest agar, també, s’empra en gastronomia. És incolor, però amb l’addició de colorants s’aconsegueix canviar-li el color, com en aquest cas que és vermell-rosat.
QuÃmicament, l’agar és un polÃmer de subunitats de galactosa, de fet, és una barreja heterogènia de dues classes de polisacà rids: agaropectina i agarosa. Encara que ambdues classes de polisacà rids comparteixen el mateix esquelet de galactosa, la agaropectina està modificada amb grups à cids, com ara sulfat i piruvat. Els polisacà rids d’agar serveixen com l’estructura primà ria de la paret cel · lular de les algues. Dissolt en aigua ‘calent‘ i refredat, es torna gelatinós. El seu ús principal és com a mitjà de cultiu en microbiologia. Altres usos són com a laxant, com a espessidor per a sopes, gelatines vegetals, gelats i algunes postres, i com a agent aclaridor de la cervesa.

deplatenplat.cat
Cercador de receptes
-
Segueix-nos per correu
Blog recomenat a
Subscriu-te a CUINA!
Â
Quina hora és?
Racó CatalÃ
Recepta de la setmana
Mongetes (Fesols) del Ganxet estofades
Col·laborem amb…
Blog recomenat a
Pebrot d’Or 2014
Facebook
Troba’ns a Twitter
Traductor
Publicitat
Col·laborem amb…
Premis recents
1r. Premi a la millor recepta
Empordà -Cuina-Salut
De l’Ajuntament de Torroella de MontgrÃ
Â
Receptes premiades
Les nostres braves
Coca de recapte
Arròs de marisc
Bacallà a la llauna
Barquetes d’escalivada amb bacallà esqueixat i olivada
-
Entrades recents
- Popets estofats
- Xuixos de Girona
- Coques de Sant Joan
- Esqueixada de BacallÃ
- Nits amb Denominació d’Origen a La Dida de Malgrat de Mar
- Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses
- Faves a la Catalana
- Mona de Pasqua
- Arròs a la Cassola a la Catalana
- Crema de Sant Josep (Crema Catalana)
- Sèpia amb Pèsols del Maresme
- Bunyols (Brunyols) de Quaresma
- Fideus amb Galeres i Calamarsons
- Carxofes al Forn
- Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps
- Sardines amb Escabetx
- Truita de Patates i Ceba
- Els Macarrons de la Ramona
- Carxofes amb Calamarsons
- Suquet de Rap
Receptes de
acompanyaments amanides aperitius arrossos bacallà bolets cargols carns carxofes conill Coques i pizzes cuina catalana Cuina de Nadal-Cuina de Festes cuina mediterrà nia cuina vegana Dijous Llarder Dolços dolços tradicionals entrants entrepans i torrades entreteniments esmorzars de forquilla farcits General guarnicions llegums llegums verdures i hortalisses mar i muntanya mar i terra ous i truites pastes peix i marisc pica-pica pollastre porc postres postres i pastisseria Receptes premiades salses i bases slow food sopes fredes sopes i cremes tapes tradicional verduresSeguim aquestes webs
Les nostres receptes a…
Grà cies per la vostra visita
Col·laboradors
-
Top 25 Les més vistes
-
Espatlla o Cuixa de Xai al forn posted on 14/10/2013 | under carns, cuina catalana, cuina mediterrà nia, tradicional
-
Pollastre rostit al forn a la catalana posted on 17/11/2013 | under cuina catalana, Cuina de Nadal-Cuina de Festes, pollastre
-
Galtes de porc al forn posted on 07/11/2013 | under carns, esmorzars de forquilla, porc
-
Calamars farcits posted on 03/10/2013 | under cuina catalana, farcits, mar i muntanya, peix i marisc
-
Coca de Recapte posted on 19/01/2014 | under Coques i pizzes, cuina catalana, Receptes premiades
-
Arròs de Marisc (Paella a la Catalana) posted on 22/08/2013 | under arrossos, cuina catalana, peix i marisc, Receptes premiades
-
Trinxat de la Cerdanya amb rosta posted on 24/11/2013 | under cuina catalana, llegums verdures i hortalisses, verdures
-
Pollastre Farcit de Nadal posted on 19/12/2013 | under Cuina de Nadal-Cuina de Festes, pollastre
-
Pèsols amb SÃpia i Patates ( El plat de Mataró) posted on 27/04/2014 | under cuina catalana, cuina mediterrà nia, llegums verdures i hortalisses, mar i terra, slow food
-
Musclos a la marinera posted on 30/05/2014 | under aperitius, entrants, peix i marisc, pica-pica
-
Estofat de SÃpia amb Patates posted on 19/03/2014 | under cuina catalana, peix i marisc
-
Conill rostit posted on 14/06/2014 | under conill, cuina catalana
-
Calçots al Forn posted on 27/01/2014 | under cuina catalana, llegums verdures i hortalisses, tradicional
-
Patates d’Olot posted on 01/11/2013 | under cuina catalana, farcits
-
AlbergÃnies farcides de carn posted on 03/04/2014 | under carns, cuina catalana, farcits, llegums verdures i hortalisses
-
Les”Braves”de l’Eduard posted on 23/08/2013 | under pica-pica, Receptes premiades, tapes
-
Vedella amb Bolets posted on 30/10/2014 | under bolets, carns, cuina catalana, esmorzars de forquilla
-
Arròs de Muntanya (A la cassola, de pagès…) posted on 09/03/2014 | under arrossos, cuina catalana
-
Sarsuela de peix i marisc posted on 16/08/2013 | under cuina catalana, peix i marisc
-
Tripa amb Cap i Pota de Vedella (“Callos”) posted on 22/01/2014 | under carns, esmorzars de forquilla, tapes
-
Bunyols de vent posted on 28/02/2014 | under postres, postres i pastisseria
-
Escudella i Carn d’Olla posted on 12/12/2013 | under cuina catalana, Cuina de Nadal-Cuina de Festes, sopes i cremes
-
Cargols a la Llauna posted on 12/11/2014 | under cargols, cuina catalana
-
Carxofes amb Calamarsons posted on 17/12/2014 | under carxofes, llegums verdures i hortalisses, mar i terra, peix i marisc
-
Mongetes del Ganxet estofades posted on 22/10/2014 | under cuina catalana, llegums, slow food
-
Carxofes farcides de Botifarra posted on 19/11/2014 | under carxofes, cuina catalana, farcits, llegums verdures i hortalisses
-
Braó de Porc al Forn posted on 01/08/2014 | under carns, esmorzars de forquilla, porc, rostits
-
Coca de Llavaneres posted on 23/08/2013 | under Coques i pizzes, cuina catalana, Dolços, postres i pastisseria
-
Brunyols de Quaresma posted on 22/02/2014 | under cuina catalana, postres i pastisseria, tradicional
-
Croquetes de Bacallà posted on 20/03/2014 | under bacallà , entrants, entreteniments, tapes
-
Arxiu de receptes
-
Popular Posts
- Calçots al Forn 0 comments
- Conill rostit 0 comments
- Popets estofats 0 comments
- Arròs de Muntanya (A la cassola, de pagès…) 0 comments
- Cargols a la Llauna 0 comments
- Estofat de SÃpia amb Patates 0 comments
- Galtes de porc al forn 0 comments
- Pèsols amb SÃpia i Patates ( El plat de Mataró) 0 comments
- Llata de vedella amb rovellons 0 comments
- Arròs negre (Amb sÃpia i carxofes) 0 comments