Cua de Bou al vi Cabernet Sauvignon

Publicat dia 10 novembre 2012 carns. esmorzars de forquilla
blog1
En primer lloc, us vull explicar que aquesta va ser la primera recepta d’aquest blog amb la col·laboració de Maset del Lleó, que van tingut la gentilessa i amabilitat de proporcionar-me el vi Cabernet Sauvingon d’aquesta gran marca. 

Va ser per a mi un honor i vull agrair des d’aquí aquesta col·laboració que espero que es torni a repetir aviat.

maset

Per a més informació cliqueu aquesta imatge

 

Per a nosaltres, és molt important sempre el comerç de proximitat. Km0, slow food. Hem de comprar i donar vida a la bona gent que tenim aprop de casa.

Aneu-vos preparant a pendre nota d’aquesta recepta amb la fantàstica Cua de Bou que m’ha proporcionat el meu carnisser i el magnífic Cabernet Sauvignon de Maset del Lleó, Gran Reserva 2006.

blog3

Productes de Carnisseria- Xarcuteria Alfonso. Per a més informació, cliqueu l’imatge.

Ingredients:

1 Cua de bou (o vaca)
1 Ampolla de Cabernet sauvignon gran reserva Maset del Lleó
3 Cebes
1 Pastanaga
1 Branca d’api
1 Porro
3 Grans d’all
Llorer
Farigola
Orenga
Farina
Oli d’oliva verge extra
Sal 
Pebre negre amb gra
Brou

Per a la picada:

1 Gra d’all
Un grapat d’ametlles
4 o 5 Carquinyolis
Julivert
Una miqueta de xocolata (85% cacau)

Elaboració:
Tallem les verdures en juliana i les posem a macerar amb el vi, juntament amb la cua de bou, les herbes aromàtiques, sal i una mica de pebre en gra.
Ho deixem així a la nevera un mínim de 8 hores.
blog6

Quan tinguem macerada la carn i les verdures, colem el vi i el reservem.

A continuació, enfarinem la carn i la fregim una miqueta, la retirem del foc i la deixem al damunt de paper absorbent per evitar l’excès d’oli.
blog4

 Seguidament sofregim les verdures.

blog5

Una vegada sofregides les verdures, hi posem la cua de bou, hi tirem el vi, i ho deixem tot plegat fent xup-xup a foc molt lent ambla cassola tapada unes 6 o 7 hores, tot vigilant i remenant de tant en tant. Si veiem que ens queda sec hi podem afegir una mica d’aigua o molt millor, brou.
Aquesta tècnica de cocció, els francessos n’hi diuen quelcom així com “coup de feu”, que consisteix en deixar la cassola al damunt d’una planxa a baixa temperatura, per evitar que el foc li toqui directament.
Si a casa no podem fer-ho, tinguem en compte que ha de ser a foc molt i molt baix. Si tenim vitroceràmica ens pot anar millor per controlar la temperatura, sino és aconsellable utilitzar algun estri de cuina per separar una mica el foc de la cassola.
blog7
Acabat aquest procés, ho deixem refredar, ho tornem a posar a la nevera perquè reposi unes hores i així quan la treiem, podem desgreixar la salsa amb més facilitat. 
Un cop desgreixat ho escalfem una mica i separem la cua de bou, triturem les verdures i el suc de la cocció amb la batedora i ho passem per un colador xinès per fer que la salsa ens quedi ben fina.
Ara serà el moment de tornar-ho a posar al foc tot i afegint-hi la picada, que haurem preparat prèviament, perquè ens acabi de lligar la salsa.
Veureu que amb aquest procés ens quedarà una salsa gairebé com una melmelada o xocolata desfeta…..
Ho deixem coure tres minutets tot plegat i plat a punt! I a sucar-hi pa!
Bon profit!
blog1
Maridatge del plat:
Procedent de vinyes velles de cabernet sauvignon, i junt a una llarga criança en bóta, proporciona un vi amb potència i molt bona estructura. Una de les joies més ben guardades del nostre celler que, ara, el convidem a tastar.
4b884b2d8273a1cbdabdd78bcddd8369
Maset del Lleó.
“UN VI QUE PROMET, amb cinc anys de criança en roure i , el preu de sortida fantàstic. És força interesant.
Bon present, au! Foteu-li! Recomano copa balon, eh? I obriu-lo 1/2 hora abans.”
“Un classic sobre tot on hi havien places de braus , Cua de Bou, crec que es el millor de l’animal , d’acord , un entrecot es un entrecot però ( ja faig salivera ), l’Eduard té la mà trencada.”
Agustí Salas Rolland.

Receptes similars: carns

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricandó, senzillament per la seva tècnica de cocció. El fricandó el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquí rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars de forquilla

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 ó 3 grans d’all 1 pastanaga 2 tomàquets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1 got vi negre 1 copeta de conyac 2 gots brou de carn o…

Llegeix-ne més

Braó de Porc al Forn

Publicat dia 1 agost 2014

  El braó de porc  és una part de l’especejament del porc: El braó està situat entre la unió dels dos ossos de la pota on es forma el colze. Té un sabor fort, és molt aromàtic, conté abundant greix…

Llegeix-ne més

Comenta