Aquesta recepta la volem dedicar molt especialment als amics de “Anar de tapes”, que després de guanyar el seu “CONCURS MOSSEGADES”, van tenir l’amabilitat i gentilesa d’enviar-nos un lot de productes mallorquins de primerÃssima qualitat.Â
Entre els productes d’aquest lot hi havia una sobrassada de porc negre, tÃpica mallorquina, que………que voleu que us digui? Quina sobrassada!
Amb ella i amb una samfaina tant nostra hem fet un maridatge Català -Balear, per sucar-hi pa sense parar!! Un plat senzilÃssim de fer i d’un sabor excels……
Ingredients:
2 Ous
Sobrassada mallorquina de porc negre
Samfaina (Veure recepta)
Sal
Elaboració:
En una cassoleta hi posem la samfaina i uns trossets de sobrassada (al gust).
Separem els rovells de les clares i els reservem.
Posem les clares al damunt dels altres ingredients amb un polsim de sal a la cassoleta i enfornem a uns 200º, fin que les clares comencin a quallar, tot seguit hi afegim els rovells, ho deixem un parell de minutets i a gaudir d’aquests ous!
Maridatge del plat:
Aquesta recepta en concret es agradable, doncs els tres components bà sics lliguen molt bé entre ells, en el fons es un dels tants plats que l’horta ha creat quasi per sorpresa. Decididament un plat desenfadat i llaminer vol un company tantmateix festivol, anem al’Empordá amb la familia Oliveda de Campmany , de la terra de sempre !!
I si la voleu veure, aqui teniu l’entrevista que em van fer en motiu d’aquest premi i la recepta guanyadora.