Ous al plat amb samfaina i sobrassada

Publicat dia 21 març 2013 cuina catalana. ous i truites

 

 

Aquesta recepta la volem dedicar molt especialment als amics de “Anar de tapes”, que després de guanyar el seu “CONCURS MOSSEGADES”, van tenir l’amabilitat i gentilesa d’enviar-nos un lot de productes mallorquins de primeríssima qualitat. 

Entre els productes d’aquest lot hi havia una sobrassada de porc negre, típica mallorquina, que………que voleu que us digui? Quina sobrassada!

Amb ella i amb una samfaina tant nostra hem fet un maridatge Català-Balear, per sucar-hi pa sense parar!! Un plat senzilíssim de fer i d’un sabor excels……


Ingredients:

2 Ous
Sobrassada mallorquina de porc negre
Samfaina (Veure recepta)
Sal


Elaboració:

En una cassoleta hi posem la samfaina i uns trossets de sobrassada (al gust).
Separem els rovells de les clares i els reservem.
Posem les clares al damunt dels altres ingredients amb un polsim de sal a la cassoleta i enfornem a uns 200º, fin que les clares comencin a quallar, tot seguit hi afegim els rovells, ho deixem un parell de minutets i a gaudir d’aquests ous!


 

Maridatge del plat:

Ous al plat: Una “formula” molt emprada anys enrera on en quasi tots els restaurants n’hi havien un o dos i era ( i és ) una forma de treure un parell d’ous a taula amb cara i ulls.
Aquesta recepta en concret es agradable, doncs els tres components bàsics lliguen molt bé entre ells, en el fons es un dels tants plats que l’horta ha creat quasi per sorpresa. Decididament un plat desenfadat i llaminer vol un company tantmateix festivol, anem al’Empordá amb la familia Oliveda de Campmany , de la terra de sempre !!
Agustí Salas Rolland.

I si la voleu veure, aqui teniu l’entrevista que em van fer en motiu d’aquest premi i la recepta guanyadora.

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: ous i truites

Truita de Patates i Ceba

Publicat dia 25 gener 2015

  Fins fa poc el primer document conegut en el qual es feia referència a la truita de patates era un escrit datat en 1817 dirigit a les Corts de Navarra en el qual es parlava que els habitants de…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Comenta