Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Filet de porc amb salsa de nous i pinyons

Publicat dia 10 abril 2013 porc

 

N’hi ha qui li diu filet de porc, n’hi ha qui li diu rellomillo, a casa sempre li hem dit llaminera, encara que si demanes llaminera depèn d’on no saben que Ă©s. Vosaltres com li dieu?
BĂ©, l’important Ă©s que aquest plat ens ha agradat a tots moltĂ­ssim!

Ingredients per a 4 persones:

4 Filets de porc (rellomillo, llaminera) no gaire grans
1 Nou de mantega
Oli d’oliva verge extra
Nata lĂ­quida
Un grapat de nous i pinyons
Sal 
Pebre
Una copeta de conyac

ElaboraciĂł:

En una paella amb la mantega i un raig d’oli d’oliva, saltem una mica les nous i els pinyons ben trituradets i reservem.
En el mateix oli, marquem el filet, que ja haurem salpebrat i el flamegem amb el conyac. Tot seguit hi afegim la nata lĂ­quida i els fruits secs hi ho deixem coure una miqueta tot plegat fins que tinguem la salsa lligada. (No gaire, hem de tenir amb compte que la carn ens ha de quedar crueta per dins)
Emplatem el filet o llaminera i el salsegem pel damunt.
Hem acompanyat el plat amb una mica d’arròs verd.

Com fer l’arròs verd?

Molt senzill, en el aigua o brou de bullir-lo hi triturem un bon grapat de julivert.

 

Receptes similars: porc

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromĂ tiques com…

Llegeix-ne més

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 Ăł 3 grans d’all 1 pastanaga 2 tomĂ quets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1 got vi negre 1 copeta de conyac 2 gots brou de carn o…

Llegeix-ne més

Comenta