Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Amanida de llenties amb vinagreta de pinyons

blog2

 

Ingredients:

250 gr.( aprox.) de llenties cuites
Ceba tendra
TomĂ quet d’amanir
Pebrot verd
Pebrot vermell
Pastanaga
Sal
Oli d’oliva verge extra

ElaboraciĂł:

Un cop cuites les llenties, les deixem refredar i mentrestant farem una picadeta amb tots els altres ingredients. Amanim amb sal i un raig d’oli aquesta picadeta i la barregem amb les llenties.
Emplatem l’amanida al nostre gust i la banyem amb la vinagreta pel damunt.

Per a la vinagreta:

Vinagre de vi blanc (poquet)
Oli d’oliva verge extra
Un grapat de pinyons
Julivert
Cibolet
Sal

ElaboraciĂł de la vinagreta:

En un morter piquem la meitat dels pinyons, fins que quedin ben esmicolats i seguidament hi afegim un rajolinet de vinagre, un altre d’oli d’oliva i remenem ben remanat. Afegim la resta dels pinyons sencers, la sal, el julivert i el cibolet picats, remenem bĂ© i llesta!

 

blog1

Receptes similars: amanides

Esqueixada de BacallĂ 

Publicat dia 12 juny 2015

    L’esqueixada Ă©s una amanida feta de bacallĂ  dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals, i oli d’oliva. D’entre els vegetals no hi pot faltar el tomĂ quet, trossejat o ratllat, i sovint tambĂ© s’hi posa ceba i olives….

Llegeix-ne més

Amanida de “Cor de bou”, Ventresca de Tonyina, BacallĂ  esqueixat i Olivada

Publicat dia 21 juny 2014

  Hem fet una “amanideta” per dinar. Ens pot servir perfectament com a plat Ăşnic, lleuger i saludable o com a un senyor entrant. He utilitzat aquest tipus de tòmaquet, perquè al menys per a mi Ă©s dels millors que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina vegana

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarrĂł o simplement…

Llegeix-ne més

Fideus d’arròs amb verdures

Publicat dia 11 febrer 2014

  Ingredients: Fideus d’arròs CarbassĂł AlbergĂ­nia Ceba Pebrot vermell Pebrot verd Oli d’oliva verge extra Salsa de soja ElaboraciĂł: El primer que hem de fer Ă©s posar els fideus en remull en aigua calenta, un mĂ­nim d’una hora (Uns 80…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Faves tendres i Carxofes ofegades.

Publicat dia 17 abril 2014

Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals domĂ©stics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums verdures i hortalisses

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromĂ tiques com…

Llegeix-ne més

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als PaĂŻsos Catalans Ă©s molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Comenta