Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Peus de porc gratinats amb mussolina d’all

Publicat dia 16 agost 2013 esmorzars de forquilla. porc

 

Per bullir els peus:

 Ingredients per a 4 persones:

4 peus de porc oberts pel mig
1 Ceba
1 Pastanaga
1 Porro
Llorer, orenga, farigola….
Un branquilló de canyella
Clau
Aigua
Sal

Bullim els peus amb aigua i sal ¬†i els hi afegim la ceba, a la que hi clavarem un parell de claus d’olor (No m√©s, el seu sabor i olor ja s√≥n prou contundents) i la resta de verdures i herbes al gust. Els tindrem bullint aproximadament una hora i mitja. Els hem de deixar al punt per poder-los guisar posteriorment.

Ingredients per el plat:

Els peus de porc
Mussolina d’all
Pebrots del “Piquillo”

Elaboració:

Per a la mussolina d’all, farem un allioli¬† preferiblement amb els alls escalivats, perqu√® ens quedi mes suau, una vegada el tinguem fet, el barregem poc a poc amb una mica de nata l√≠quida pr√®viament montada.
Posem la mussolina al damunt dels peus i els gratinem al forn.
Podem fer la mussolina amb clares d’ou montades enlloc de la nata o gratinar els peus amb allioli directament.
Si volem un alliolli suau només hem de refregar el morter amb all i fer-hi una maonesa.
A la base del plat hi posem una salsa de pebrots del “Piquillo”, que farem triturant-los amb la batedora el√®ctrica, una manera molt f√†cil de fer una salsa.

 

 

Podem comprar els peus ja cuits, com hem fet avui nosaltres, a Carnisseria Alfonso, o els podem coure a casa. Si tenim un bon carnisser de confiança val la pena aprofitar-ho, així també donem recolçament al comerç de proximitat.


Maridatge del plat:

“Caminantes”! (Peus de porc en Balear).
Un plant senzill , gust√≥s, be de preu i, sense greix, un plat suau, un vi suau, d’agulla, el primer al Pened√®s de Pinord. Us sabr√† a gl√≤ria!!

Agustí Salas Rolland.


 

Receptes similars: esmorzars de forquilla

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricand√≥, senzillament per la seva t√®cnica de cocci√≥. El fricand√≥ el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aqu√≠ rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes¬†porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 √≥ 3 grans d‚Äôall 1 pastanaga 2 tom√†quets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1¬†got¬†vi negre 1 copeta de conyac 2 gots¬†brou de¬†carn¬†o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: porc

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) √Čs un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes arom√†tiques com…

Llegeix-ne més

Braó de Porc al Forn

Publicat dia 1 agost 2014

  El bra√≥ de porc ¬†√©s una part de l’especejament del porc: El bra√≥ est√† situat entre la uni√≥ dels dos ossos de la pota on es forma el colze. T√© un sabor fort, √©s molt arom√†tic, cont√© abundant greix…

Llegeix-ne més

Comenta