Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Peus de porc gratinats amb mussolina d’all

Publicat dia 16 agost 2013 esmorzars de forquilla. porc

 

Per bullir els peus:

 Ingredients per a 4 persones:

4 peus de porc oberts pel mig
1 Ceba
1 Pastanaga
1 Porro
Llorer, orenga, farigola….
Un branquillĂł de canyella
Clau
Aigua
Sal

Bullim els peus amb aigua i sal  i els hi afegim la ceba, a la que hi clavarem un parell de claus d’olor (No mĂ©s, el seu sabor i olor ja sĂłn prou contundents) i la resta de verdures i herbes al gust. Els tindrem bullint aproximadament una hora i mitja. Els hem de deixar al punt per poder-los guisar posteriorment.

Ingredients per el plat:

Els peus de porc
Mussolina d’all
Pebrots del “Piquillo”

ElaboraciĂł:

Per a la mussolina d’all, farem un allioli  preferiblement amb els alls escalivats, perquè ens quedi mes suau, una vegada el tinguem fet, el barregem poc a poc amb una mica de nata lĂ­quida prèviament montada.
Posem la mussolina al damunt dels peus i els gratinem al forn.
Podem fer la mussolina amb clares d’ou montades enlloc de la nata o gratinar els peus amb allioli directament.
Si volem un alliolli suau només hem de refregar el morter amb all i fer-hi una maonesa.
A la base del plat hi posem una salsa de pebrots del “Piquillo”, que farem triturant-los amb la batedora elèctrica, una manera molt fĂ cil de fer una salsa.

 

 

Podem comprar els peus ja cuits, com hem fet avui nosaltres, a Carnisseria Alfonso, o els podem coure a casa. Si tenim un bon carnisser de confiança val la pena aprofitar-ho, així també donem recolçament al comerç de proximitat.


Maridatge del plat:

“Caminantes”! (Peus de porc en Balear).
Un plant senzill , gustĂłs, be de preu i, sense greix, un plat suau, un vi suau, d’agulla, el primer al Penedès de Pinord. Us sabrĂ  a glòria!!

AgustĂ­ Salas Rolland.


 

Receptes similars: esmorzars de forquilla

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el FricandĂł, senzillament per la seva tècnica de cocciĂł. El fricandĂł el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquĂ­ rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 Ăł 3 grans d’all 1 pastanaga 2 tomĂ quets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1 got vi negre 1 copeta de conyac 2 gots brou de carn o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: porc

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromĂ tiques com…

Llegeix-ne més

BraĂł de Porc al Forn

Publicat dia 1 agost 2014

  El braĂł de porc  és una part de l’especejament del porc: El braĂł estĂ  situat entre la uniĂł dels dos ossos de la pota on es forma el colze. TĂ© un sabor fort, Ă©s molt aromĂ tic, contĂ© abundant greix…

Llegeix-ne més

Comenta