Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Farcellets de Pernil Cuit amb Camagrocs i Gambes amb la seva crema

 

Fa uns dies vam publicar aquesta recepta i la vam presentar al concurs de la Revista CUINA, i bona notícia!! Hem estat escollits pels amics de Cuina.cat, entre els 25 finalistes per participar en el 2n Dia Cuina, que es celebrarà a Manlleu el dia 21 de setembre. Estem molt contents! Gràcies!   
http://ow.ly/oOwQl

Aprofito aquesta ocasió per felicitar des d’aquí als altres companys finalistes. Ens veiem a Manlleu!

Aquests són el finalistes:

  1. Helena Román Vila (Acabat de fer)
  2. Àngels puntas (Àngels Cuina)
  3. Anna Fornell Soler (M’agrada cuinar)
  4. Elisabet Florensa Casals (Tastarutes)
  5. Laura Almendros Silva (Coure Coulants)
  6. Eduard Lluis Palaus (De plat en plat)
  7. Mireia Jordana Quer (Els fruits saborosos)
  8. M. Glòria Mohedano i Puig (No tot són postres a la cuina)
  9. Marga Pradas (L’hora del túper)
  10. Isabel Sayagués Pocorull (Els fogons de la Isabel)
  11. Julia Dovgopola (Un tast d’Ucraïna)
  12. Laura Solanilla (Cuinejar)
  13. Manel Bonafacia Roger (Cuina generosa)
  14. Manu Torras Soler (Las recetas de Manu)
  15. Marina Antúnez Ferrer (Tapa’t de tapes)
  16. Nani Nolla (La cuina violeta)
  17. Gisela Sanz Adell (No hi ha ous)
  18. Sílvia Soto Martí (Nuni cuinetes)
  19. Núria Cañellas Terradellas (La Núria a la cuina)
  20. Miquel Àngel Roque Bergaz (Pebrots verds)
  21. Montserrat Garcia Hernandez (Rhubarb and samphire)
  22. Sandra Marquié Sayagués (Els fogons de la Bordeta)
  23. Sussi Abel (Ara cuina)
  24. Lluís Rey i March (Tiritinyam)
  25. Gemma Biosca Soler (Food and cakes)

I aquesta és la nostra recepta:

Arriba el 2n Dia Cuina que organitzen els amics de la revista CUINA el dia 21 de setembre, amb motiu de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu.

Els blogaires estem convocats aquest any a concurs amb una recepta de Pernil Cuit. Els 25 finalistes tindran l’oportunitat de ser convidats a tota unes serie d’actes aquest dia.

Les tres receptes guanyadores, tradicional, creativa i saludable tindran també el seu premi.

Nosaltres hi vam ser-hi l’any passat i ens ho vam passar molt i molt bé, per això hem fet aquesta recepta, esperant com a mínim que estigui entre les 25 finalistes i si és així, guanyar. I perquè no? Encara que la competència no ho possarà gens fàcil, hi ha blogaires de molt alt nivell.

I si no pasa res de tot això, ens quedarà el plaer d’haver-hi participat.

 

Ingredients per 2 persones:

 

4 talls de pernil cuit

12 Gambes grosses (De Palamòs, Blanes, Arenys, Vilanova…)

600 g de camagrocs

2 escalunyes

3 o 4 tomàquets ratllats (sense pell ni llavors)

2 culleradetes de crema fresca

1/2 copeta de conyac

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre blanc

Cibolet

Flors comestibles (Per decorar el plat)

 

Elaboració:

 

El primer que farem serà separar el caps de les cues de les gambes, les pelem i resevem.

A continuació, prepararem la crema de gambes:

En una paella amb oli d’oliva verge sofregirem una mica les escalunyes picadetes, un cop siguin transparents i afegirem els caps (Reservant-ne un parell per la decoració del plat) i les pells de les gambes donant-li un tomb a tot plegat. Seguidament i posem el tomàquet i deixem que es cogui tot una miqueta, hi tirarem el conyac i ho flamegem. Deixem reduir i afegim una mica de fumet.

A continuació, ho triturem tot amb la batedora i ho pasem per un colador fi.

Finalment hi afegim dues culleradetes de crema fresca, un polsim de pebre blanc i rectifiquem de sal.

Preparació dels farcellets:

Primer, saltarem en una paella amb oli els camagrocs, quan hagin deixat anar la seva aigua i tirarem les cues de les gambes tallades a trossets (Com amb els caps, en reservarem tres o quatre per el montatge final del plat)

Una vegada saltats les cues i el camagrocs hi afegirem una mica de la crema que hem preparat i ja podrem fer el farcellets embolicant el pernil cuit amb la farsa i lligant-los amb una mica de cibolet.

Montatge del plat:

Posarem una mica de la crema de gambes al fons i al damunt els farcellets, les gambes, alguns camagrocs i floretes tal i com veieu a les fotos o com dicti la vostra imaginació.

 

 

 

Aquests seran els premis:

 

 

 Aquesta és la recepta que vam presentar l’any passat:

CONILL AMB CERVESA I ESCALIVADA

 

Receptes similars: 2n Dia Cuina

Farcellets de Pernil Cuit amb Camagrocs i Gambes amb la seva crema

Publicat dia 28 agost 2013

  Arriba el 2n Dia Cuina que organitzen els amics de la revista CUINA el dia 21 de setembre, amb motiu de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu. Els blogaires estem convocats aquest any a concurs amb una…

Llegeix-ne més

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Cuina de Nadal-Cuina de Festes

Filet de Vedella o Bou amb Fetge Gras i Reducció de Pedro Ximénez

Publicat dia 6 gener 2014

  Ingredients: 1 Filet de vedella o bou per persona 1 Rodanxa de fetge gras fresc per persona 100 cl de Vi Pedro Ximénez Oli d’oliva Verge Extra Sal maldon Prunes Orellanes Pinyons Escalunyes Elaboració: Primer confitarem les escalunyes amb oli d’oliva. Tal i com ja he explicat en altres receptes…

Llegeix-ne més

Tortell de Reis

Publicat dia 5 gener 2014

  El tortell de Reis, anomenat també coca de Reis o roscó de Reis (calc del castellà roscón de Reyes), té també forma d’anella més o menys rodona o ovalada, però la massa és de la mateixa mena que la…

Llegeix-ne més

Receptes similars: mar i terra

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Sèpia amb Pèsols del Maresme

Publicat dia 17 març 2015

  En el nostre País, i sobretot al Maresme és molt habitual menjar guisats de peix i marisc amb pèsols. Un dels plats més coneguts a la nostra literatura és el congre amb pèsols, del que ja en parlaven Josep Plà, Vazquez Montalbán i Narcís Comadira,…

Llegeix-ne més

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Comenta