Vull insistir una vegada més en que a vegades a la cuina no cal disfressar massa els aliments. Aquest és el cas d’aquesta recepta, que sÃ, podriem posar-hi ceba, pebrot, herbes i espècies o moltes altres coses, però sincerament, no cal si tenim un bon producte. Quatre allets, una mica de vi i conyac i això sÃ, un bon oli d’oliva verge extra i us aseguro que queda fantà stica. Untada amb mel també queda fantà stica.
Gaudir de l’anyell o “Xai de Pasqua” és d’obligat compliment arribades aquestes dates, com marquen les bones tradicions.
També us vull recomanar aquest article del nostre amic Miquel Sen : Grà cies per l’anyell.
Ingredients:
1 espatlla de xai
1 cabeça d’alls
1 copa de vi ranci
1 copa de conyac
Llorer
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Aigua o brou de carn
Patates del Bufet
Elaboració:
En una safata de forn hi posem l’espatlleta o espatlletes prèviament salades i empebrades. Seguidament banyem generosament amb oli d’oliva, el vi ranci, el conyac i l’aigua o brou. Posem els grans d’all repartits per la safata i la fulleta de llorer i enfornem a uns 150º unes dues horetes. Anirem remullant l’espatlla de tant en tant amb el suc de la cocció i li donarem la volta a la meitat del temps. Si cal, afegirem una mica més de brou.
Seguidament, apujarem la temperatura del forn a uns 250º (Si cal també la part de dalt, si tenim un forn domèstic) i deixarem coure l’estona suficient perquè ens quedi dauradeta per fora.
30 o 40 minuts abans d’acabar la cocció i podem posar unes patates petites senceres, tipus bufet.
També podem posar-hi uns tomacons oberts pel mig per completar la guarnició.
I ja tenim l’espatlla a punt d’anar a taula. Ah! I no us baralleu per les patates! 😉
I a casa, com sempre, recolzant al comerç de proximitat.Â
Maridatge recomanat:
Pendent d’actualització
Tens raó, Eduard, quan un ingredient és bo no li cal gaire disfressa. A mi la cuixa de xai sempre m’ha recordat la meva iaia… el meu germà i jo hi anà vem a dinar i ens en feia… perquè ens encantava!! I la cuina feia una oloreta… mmm! que bona! A veure si m’hi torno a posar. Trobo genial aquest afegit de pinyons. Petons
Quin plat més rotund! Espectacular!
soc aficionada a la cuina ,no se qi sou ,pero us e de fer saver que em feu alucina amb tot el qe vec os felicito… sou uns mestres de la cuina ,FELICITATS.. un 10…… perqe no es pot puntua mes alt. gracies per enseñam.tantes coses…..
Grà cies! No ens posis un 10! Posan’s un 8’5, aixà tindrem marge de superació… 😉
Everyone loves it when people get together and share views.
Great site, keep iit up!
Thanks! 😉
Regularly We do not put up upon weblogs, but I want to point out that this established up truly pressured me individually to do so! significantly superb publish
I am really impressed together with your writing abilities and also with the format in your blog.
Is that this a paid subject or did you customize it your self?
Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare
to look a nice blog like this one nowadays..
Hi, just wanted to mention, I liked this post. It was practical.
Keep onn posting!
I’ve been browsing online more than three hours these days, but I
by no means found any interesting article like yours. It is beautiful value sufficient for me.
In my opinion, if all site owners and bloggers made excellent content
as you did, the net will likely be a lot more helpful than ever before.
I wanted to thank you for this wonderful read!! I definitely loved every bit of it.
I have got you book-marked to check out new stuff you post…
The Birch of the Shadow
I feel there may perhaps become a few duplicates, but an exceedingly helpful list! I have tweeted this. Quite a few thanks for sharing!