No només preparem plats molt elaborats i complicats perquè, que més sofisticat que uns bons fesols? Simplement bullits i amb un raig d’un bon oli d’oliva ja son per llepar-se’n els dits! A vegades no ens cal disfressar-lis gaire el sabor.
El fesol és un llegum d’una aportació  vitamÃnica molt bona i un elevat valor proteÃnic. Tenim la sort de viure aprop de la conca de la Tordera, que és una terra òptima pel cultiu de diferents varietats de fesols en complementarietat amb el clima i l’aigua.
Aquestes són algunes varietats.
Fesol de la neu
Fesol de la floreta
Fesol del sastre
Fesol del bitxo
Fesol del ganxet
Fesol del genoll de crist
Fesol menut ull ros
Fesol del Carai
Els que ens ocupen aquesta recepta són els anomenats “Genoll de Crist” , sabrosos i deliciosos, i que, acompanyades per unes verduretes fan un plat molt ric, complet i saludable. Apte també per a vegans.
Ingredients:
400 g de fesols “Genoll de Crist”
Bròquil
Coliflor
Oli d’oliva verge extra
Aigua mineral
Sal
Herbes aromà tiques (Opcional)
Com bullir els fesols:
Els tindrem primer en remull la nit abans amb aigua mineral que els cobreixi sobradament, hem de tenir amb compte que, com a mÃnim, doblaran el seu volum.
Els rentarem amb aigua abundant i els posarem en una olla amb aigua freda que posarem al foc. Quan arrenquin el bull, els “espantarem”, és a dir, hi tirarem una mica d’aigua freda perquè trenqui el seu bull. Farem aquesta operació un parell de vegades i els deixarem coure a foc molt lent uns 90 minuts amb l’olla tapada. Quan faltin uns 10 minuts per acabar la cocció, rectificarem de sal. Deixarem refredar en la mateixa olla.
Opcionalment, li podem posar alguna herba aromà tica al nostre gust.
Elaboració del plat:
Farem les verdures escollides al vapor o bullides i les afegirem als fesols amb el suc d’ambdues coses. Amanim amb un bon raig d’oli d’oliva verge i plat a punt!