Giglis “alla puttanesca”

Publicat dia 14 abril 2014 cuina mediterrània. pastes

blog1

 

“A la putanera” o  “A la putanyera”, en el nostre idioma, bateja aquest plat en Jaume Fàbrega en la seva enciclopèdia en tres volums sobre la Cuina Mediterrània.

Tradicionalment el plat es fa amb espaguetis. “Alla Puttanesca”, sí, sí, en clara al·lusió a les profesionals del sexe que sembla ser, segons varies anècdotes,  preparaven aquest plat entre client i client,  i és un plat que deien,  deixa el cos preparat per el feixuc treball de l’amor. 

Originari  de l’ illa d’ Ischia, però que ara és molt popular a tota la Campània (Regió de Nàpols) i a Roma, on el consideren un dels seus plats més típics i “romagnoli”.

No sé jo si realment aquest plat té poders afrodisíacs o és senzillament que dóna molta energia, sigui com sigui, pot ser un bon plat per sopar o dinar amb parella i a veure que passa…

Ingredients:

400 gr de giglis (o espaguetis)

5 0 6 tomàquets madurs ratllats (Aprox. Segons el tamany) 

2 grans d’all

1 bitxo

4 anxoves

Un grapat de tàperes

Unes quantes olives negres

Orenga

Oli d’oliva verge extra

Aigua i sal (Per bullir la pasta)

Elaboració:

En primer lloc sofregim els alls picadets i el bitxo lleugerament amb oli d’oliva. Seguidament hi afegim els tomàquets i una mica d’orenga i ho deixem coure una estoneta. Afegim les anxoves talladetes a trossets i ho deixem coure uns minutets més. A continuació hi posem les tàperes i les olives negres tallades a trossets, ho couem uns minutets més i ja tindrem la salsa a punt. Com podeu veure, no hi posem sal ja que les anxoves ja són prou saladetes.

Bullirem la pasta amb abundant aigua i un polsim de sal, i quan sigui “al dente” (El temps dependrà sempre de la qualitat de la pasta) la escorrerem, la emplatarem i li posarem la salsa pel damunt.

 

blog2

Receptes similars: cuina mediterrània

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Tagliatelle amb “Pesto alla Genovese”

Publicat dia 31 juliol 2014

  Ja hem explicat en més d’una ocasió, la diferència entre la pasta que fem a casa nostra, on barregem els sofregits i salses a la cassola (Fideus a la cassola, Macarrons casolans…) I  l’estil italiá, on es bull la…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Els Macarrons de la Ramona

Publicat dia 16 gener 2015

Us agraden els macarrons? Sí però, perquè els de la mare són sempre els més bons, siguin com siguin fets? Els sabors que ens transporten en el temps i a vivències entranyables, són inoblidables. Així que no podia ser d’altra…

Llegeix-ne més

Comenta