Farcellets de Pernil Cuit amb Camagrocs i Gambes amb la seva crema

Publicat dia 28 agost 2013 2n Dia Cuina. bolets. mar i terra. peix i marisc

 

Arriba el 2n Dia Cuina que organitzen els amics de la revista CUINA el dia 21 de setembre, amb motiu de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu.

Els blogaires estem convocats aquest any a concurs amb una recepta de Pernil Cuit. Els 25 finalistes tindran l’oportunitat de ser convidats a tota unes serie d’actes aquest dia.

Les tres receptes guanyadores, tradicional, creativa i saludable tindran també el seu premi.

Nosaltres hi vam ser-hi l’any passat i ens ho vam passar molt i molt bĂ©, per això hem fet aquesta recepta, esperant com a mĂ­nim que estigui entre les 25 finalistes i si Ă©s aixĂ­, guanyar. I perquè no? Encara que la competència no ho possarĂ  gens fĂ cil, hi ha blogaires de molt alt nivell.

I si no pasa res de tot això, ens quedarĂ  el plaer d’haver-hi participat.

 

Ingredients per 2 persones:

 

4 talls de pernil cuit

12 Gambes grosses (De Palamòs, Blanes, Arenys, Vilanova…)

600 g de camagrocs

2 escalunyes

3 o 4 tomĂ quets ratllats (sense pell ni llavors)

2 culleradetes de crema fresca

1/2 copeta de conyac

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre blanc

Cibolet

Flors comestibles (Per decorar el plat)

 

ElaboraciĂł:

 

El primer que farem serĂ  separar el caps de les cues de les gambes, les pelem i resevem.

A continuaciĂł, prepararem la crema de gambes:

En una paella amb oli d’oliva verge sofregirem una mica les escalunyes picadetes, un cop siguin transparents i afegirem els caps (Reservant-ne un parell per la decoraciĂł del plat) i les pells de les gambes donant-li un tomb a tot plegat. Seguidament i posem el tomĂ quet i deixem que es cogui tot una miqueta, hi tirarem el conyac i ho flamegem. Deixem reduir i afegim una mica de fumet.

A continuaciĂł, ho triturem tot amb la batedora i ho pasem per un colador fi.

Finalment hi afegim dues culleradetes de crema fresca, un polsim de pebre blanc i rectifiquem de sal.

PreparaciĂł dels farcellets:

Primer, saltarem en una paella amb oli els camagrocs, quan hagin deixat anar la seva aigua i tirarem les cues de les gambes tallades a trossets (Com amb els caps, en reservarem tres o quatre per el montatge final del plat)

Una vegada saltats les cues i el camagrocs hi afegirem una mica de la crema que hem preparat i ja podrem fer el farcellets embolicant el pernil cuit amb la farsa i lligant-los amb una mica de cibolet.

Montatge del plat:

Posarem una mica de la crema de gambes al fons i al damunt els farcellets, les gambes, alguns camagrocs i floretes tal i com veieu a les fotos o com dicti la vostra imaginaciĂł.

 

 

 

Aquests seran els premis:

 

 

 Aquesta Ă©s la recepta que vam presentar l’any passat:

CONILL AMB CERVESA I ESCALIVADA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptes similars: 2n Dia Cuina

Farcellets de Pernil Cuit amb Camagrocs i Gambes amb la seva crema

Publicat dia 13 setembre 2013

  Fa uns dies vam publicar aquesta recepta i la vam presentar al concurs de la Revista CUINA, i bona notĂ­cia!! Hem estat escollits pels amics de Cuina.cat, entre els 25 finalistes per participar en el 2n Dia Cuina, que es…

Llegeix-ne més

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que tenĂ­em, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta mĂ©s… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta Ă©s una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista Ă©s el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bĂ© xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: mar i terra

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrĂ­em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    SĂłc del Maresme, i ja sigui per tradiciĂł familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquĂ­ a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Sèpia amb Pèsols del Maresme

Publicat dia 17 març 2015

  En el nostre PaĂ­s, i sobretot al Maresme Ă©s molt habitual menjar guisats de peix i marisc amb pèsols. Un dels plats mĂ©s coneguts a la nostra literatura Ă©s el congre amb pèsols, del que ja en parlaven Josep PlĂ , Vazquez Montalbán i NarcĂ­s Comadira,…

Llegeix-ne més

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamĂ ntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que nomĂ©s s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Comenta