Seitons fregits

Publicat dia 24 maig 2014 peix i marisc

seitons1

 

M’agradaria molt que aquesta recepta us sigui d’utilitat per tal que el peixet  fregit us quedi cruixent, solt i poc oliòs. Treballant a la cuina sempre he escoltat aquells comentaris de: A mi se m’enganxen! Em queden tous! Se’m trenquen!

Bé ningú neix ensenyat, i sé que molts de vosaltres ja en sabeu prou.

Aquest peixet també rep el nom d’anxova o aladroc, sobretot al sud de Catalunya i el País Valencià, quan està fet amb salaó.

És un dels plats més típics de la cuina andalusa. “Pescaito frito”, “Boquerones a la andaluza”.

Ingredients:

Seitons

Farina (Especial per fregir peix)

Oli d’oliva verge extra

Sal

 

Elaboració:

En primer lloc, netegem els seitons, li treiem el cap i la tripa, però també podem obrir-los i treure’ls l’espina.

 

 

Una vegada el tinguem net, sequem bé el peix amb ajuda d’un drap o paper absorbent, el salem i l’enfarinem (Algunes formes pràctiques d’enfarinar-lo són, posant la farina i el peix en una bossa de plàstic o un “tupper” i sacsejar-ho tot plegat amb molt de compte.) Una de les coses importants és el tipus de farina, jo utilitzo, sense ànim de fer-ne publicitat gratuïta, la de “Las Panaeras Sevillanas” especial per fregir. És la que sempre m’ha donat millors resultats.

 

Una altra cosa important és l’oli, a mi m’agrada fer-ho tot amb oli d’oliva verge extra, que és el de més bona qualitat i més saludable, i ja que mengem fregits de tant en tant, com més sa, millor.

L’oli ha de ser en quantitat abundant perquè ens cobreixi bé el peix, i esperar a que estigui ben roent, en aquest punt hi anirem tirant el peix mica en mica i el deixerem fregir sense tocar-lo (El que si podem fer es sacsejar una mica la paella o fregidora, si intentem remenar-lo amb una escumadora o espàtula és quan correm el risc de trencar-lo)

Quan estigui  fregit del tot, depèn del tamany del peix, tampoc cal fregir-lo massa  perquè no ens quedi sec (Ho notarem perquè el peix ja estarà duret per fora, ja no es trenca amb tanta facilitat) el retirem amb una escumadora i el posem al damunt de paper absorbent abans de servir-lo.

També em de tenir en compte la quantitat de peix que fregim, si n’hem de fer en quantitat, val més fer-lo amb dues vegades, tres o les que calguin.

 

 

Si seguiu aquests pasos senzillets us quedarà un peix cruixentet per fora i melós per dins…  I que vagi de gust!

blog1

 

 

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta