N’hi ha qui li diu filet de porc, n’hi ha qui li diu rellomillo, a casa sempre li hem dit llaminera, encara que si demanes llaminera depèn d’on no saben que Ă©s. Vosaltres com li dieu?
BĂ©, l’important Ă©s que aquest plat ens ha agradat a tots moltĂssim!
Ingredients per a 4 persones:
4 Filets de porc (rellomillo, llaminera) no gaire grans
1 Nou de mantega
Oli d’oliva verge extra
Nata lĂquida
Un grapat de nous i pinyons
SalÂ
Pebre
Una copeta de conyac
ElaboraciĂł:
En una paella amb la mantega i un raig d’oli d’oliva, saltem una mica les nous i els pinyons ben trituradets i reservem.
En el mateix oli, marquem el filet, que ja haurem salpebrat i el flamegem amb el conyac. Tot seguit hi afegim la nata lĂquida i els fruits secs hi ho deixem coure una miqueta tot plegat fins que tinguem la salsa lligada. (No gaire, hem de tenir amb compte que la carn ens ha de quedar crueta per dins)
Emplatem el filet o llaminera i el salsegem pel damunt.
Hem acompanyat el plat amb una mica d’arròs verd.
Com fer l’arròs verd?
Molt senzill, en el aigua o brou de bullir-lo hi triturem un bon grapat de julivert.