Pollastre amb allada

Publicat dia 9 octubre 2013 pollastre

 

 

Un plat, que no per la seva popularitat arreu, deixa de ser deliciós. A vegades es solen preparar parts concretes del pollastre com les ales, d’aquesta forma s’obtenen les “aletes de pollastre amb alls”. En altres ocasions s’empren només les cuixes: Cuixes de pollastre amb alls, o pits: Pits de pollastre amb alls. A vegades l’ús d’un vi blanc especial i olorós com un xerès (generalment un semi-dolç) dóna un nom especial al plat com és el cas del “pollastre amb alls daurat al xerès”.

En la nostra recepta i ja que som de la vella cuina tradicional catalana, l’hem fet amb vi ranci i conyac, com en els rostits.

 

Ingredients:

1 Pollastre

1 cabeça d’alls

1 Bitxo

Pebre negre en gra

Sal

Julivert

Oli d’oliva verge extra

1 Copeta de conyac

1 Copeta de vi ranci

Herbes aromàtiques (Opcional: Llorer, farigola, orenga…)

Patates “panaderes” (Per la guarnició)

 

 

Elaboració:

Tallarem el pollastre en 8 o 12 trossos (Podem demanar al carnisser que ens ho fagi). A continuació el salem i el fregim amb abundant oli, posant-li els grans d’all sense pelar, uns grans de pebre i el bitxo, i quan el tinguem una mica rosset, treurem una gran part de l’oli que aprofitarem per fregir les patates de la guarnició.

En aquest punt, el flamegem amb el conyac i li tirem el vi ranci. Ho deixem coure tot plegat a foc lent fins que redueixi el vi. 

Al final de la cocció hi tirarem una picadeta d’all i julivert al damunt.

Posarem les patates en el fons del plat, el pollastre al damunt i ho banyarem amb el suquet de la cocció.

També podem afegir-hi una mica de brou de pollastre a la cocció.

 

Receptes similars: pollastre

Pollastre Farcit de Nadal

Publicat dia 19 desembre 2013

   Pollastre farcit amb prunes, Capó farcit, Capó a la Rei en Jaume, Gall de Nadal. Una recepta de festa i, sobretot, de Nadal, que trobem pràcticament arreu de Catalunya i la resta de països de llengua catalana, amb algunes…

Llegeix-ne més

Pollastre rostit al forn a la catalana

Publicat dia 17 novembre 2013

    Normalment, els rostits a la catalana es solen fer en cassola, però també els fem al forn. El rostit és el nom d’una tècnica de cocció molt popular i típica de la cuina catalana. Consisteix a coure aus o carn estovant-les i…

Llegeix-ne més

Comenta