Un plat, que no per la seva popularitat arreu, deixa de ser deliciós. A vegades es solen preparar parts concretes del pollastre com les ales, d’aquesta forma s’obtenen les “aletes de pollastre amb alls”. En altres ocasions s’empren només les cuixes: Cuixes de pollastre amb alls, o pits: Pits de pollastre amb alls. A vegades l’ús d’un vi blanc especial i olorós com un xerès (generalment un semi-dolç) dóna un nom especial al plat com és el cas del “pollastre amb alls daurat al xerès”.
En la nostra recepta i ja que som de la vella cuina tradicional catalana, l’hem fet amb vi ranci i conyac, com en els rostits.
Ingredients:
1 Pollastre
1 cabeça d’alls
1 Bitxo
Pebre negre en gra
Sal
Julivert
Oli d’oliva verge extra
1 Copeta de conyac
1 Copeta de vi ranci
Herbes aromà tiques (Opcional: Llorer, farigola, orenga…)
Patates “panaderes” (Per la guarnició)
Elaboració:
Tallarem el pollastre en 8 o 12 trossos (Podem demanar al carnisser que ens ho fagi). A continuació el salem i el fregim amb abundant oli, posant-li els grans d’all sense pelar, uns grans de pebre i el bitxo, i quan el tinguem una mica rosset, treurem una gran part de l’oli que aprofitarem per fregir les patates de la guarnició.
En aquest punt, el flamegem amb el conyac i li tirem el vi ranci. Ho deixem coure tot plegat a foc lent fins que redueixi el vi.Â
Al final de la cocció hi tirarem una picadeta d’all i julivert al damunt.
Posarem les patates en el fons del plat, el pollastre al damunt i ho banyarem amb el suquet de la cocció.
També podem afegir-hi una mica de brou de pollastre a la cocció.