Enguany, es celebra el Primer Dia CUINA. El propòsit és aplegar el mà xim de lectors i amics de la revista CUINA en una diada. La festa tindrà lloc el dissabte 22 de setembre, a Manlleu, en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa. La veureu explicada al detall aquÃ:
Els amics de la revista CUINA han organitzat el Primer Concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires. Es tracta que les persones que publiquem d’un blog gastronòmic els hi enviem una recepta que contingui cervesa entre els ingredients.
Triaran les 25 finalistes i, d’entre aquestes, un jurat qualificat n’escollirà tres guanyadores, una per cada categoria: cuina creativa, estil tradicional i postres.
Jo de moment, en presentaré aquesta d’estil tradicional.
Ingredients per a 4 persones:
1 Conill (1 kg i quart, aproximadament)
2 Cebes tendres
2 Grans d’all
1 Pastanaga
1 Got de cervesa
1 Fulla de llorer
Una mica d’orenga
Una mica de farigola
Sal
Pebre negre acabat de moldre
Oli d’oliva verge extra
Escalivada (per acompanyar el plat)
Tallem el conill en 8 trossos i el salpebrem.
A continuació, el fregim amb oli d’oliva a foc fort, fins que ens quedi ben daurat. El reservem.
Seguidament, i en el mateix hi tirem la ceba i la pastanaga trinxades petites i en fem un sofregit , poc a poc i amb aquesta petita dosis de paciència necesà ria.
Quan tinguem el sofregit quasi fet hi afegim els grans d’all i les herbes (en poca quantitat, hem de tenir amb compte que en qualsevol guisat no ha de destacar cap sabor per sobre de l’altre)
Ho deixem tot una estoneta fins tenir el sofregit llest.
En aquest moment hi afegirem el conill, li donarem uns tombs, el ruixarem amb la cervesa i ho deixerem coure fins que redueixi el suc i tinguem el conill “content”. O sigui, que s’hagi begut la cerveseta i quedi ben tendret.
I ja tenim el guisat llest!
Acompanyarem el conill amb una mica d’escalivada per completar el plat i aixà podem tenir un excelent plat únic.
Que vagi de gust!