Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!
Ingredients:
Conill rostit (Amb el seu suc, veure recepta)
4 Carxofes
Un grapat de ceps (Naturals o dehidratats, segons temporada)
1 Nyora
4 taces d’arròs bomba del Delta de l’Ebre o de Pals
Brou suau de carn o verdures
Sal
Uns brins de safrà
Elaboració:
Ja us he comentat abans que aquest arròs l’he fet amb conill rostit que ens va sobrar el dia anterior. Per tant, primer veurem la recepta del Conill Rostit clicant aquesta imatge:
Posarem els ceps en remull unes hores per tal de deshidratar-los. També posarem la nyora amb remull una bona estona per poder treure’n la carn. Agafarem el suc del rostit i el posarem en una cassola de fang o de ferro, l’escalfarem i hi fregirem lleugerament les carxofes i els ceps. A continuació hi posarem la carn de la nyora, li donem uns tombs i afegirem l’arròs per tal de rossejar-lo. Tot seguit hi afegim els talls de conill, i després el brou que tindrem bullint en una altra olla. Volem que ens quedi una mica caldós, per tant la proporció serà de com a mínim 3 mides per cada mida d’arròs i potser una mica més. Ara serà el moment de posar-hi el safrà. Coem a foc ràpid tres minuts, uns dotze minuts més a foc mitjà i en aquest moment hi podem posar una picada d’all i julivert, deixant-lo coure a foc ràpid tres minuts més. Retirem del foc, deixem reposar la cassola uns minuts, i a punt per menjar.
Maridatge recomanat:
Un arròs d’aprofitament que us farà bon profit! Un exemple molt català on, tot té el seu lloc i el seu moment i, en aquest cas el seu vi, un Novell de la Cooperativa de Garriguella (Empordà D.O.) Un negre jove, suau i bevedor. Bon profit!
Agustí Salas Rolland.