Per bullir els peus:
4 peus de porc oberts pel mig
1 Ceba
1 Pastanaga
1 Porro
Llorer, orenga, farigola….
Un branquilló de canyella
Clau
Aigua
Sal
Bullim els peus amb aigua i sal  i els hi afegim la ceba, a la que hi clavarem un parell de claus d’olor (No més, el seu sabor i olor ja són prou contundents) i la resta de verdures i herbes al gust. Els tindrem bullint aproximadament una hora i mitja. Els hem de deixar al punt per poder-los guisar posteriorment.
Ingredients per el plat:
Els peus de porc
Mussolina d’all
Pebrots del “Piquillo”
Elaboració:
Per a la mussolina d’all, farem un allioli preferiblement amb els alls escalivats, perquè ens quedi mes suau, una vegada el tinguem fet, el barregem poc a poc amb una mica de nata lÃquida prèviament montada.
Posem la mussolina al damunt dels peus i els gratinem al forn.
Podem fer la mussolina amb clares d’ou montades enlloc de la nata o gratinar els peus amb allioli directament.
Si volem un alliolli suau només hem de refregar el morter amb all i fer-hi una maonesa.
A la base del plat hi posem una salsa de pebrots del “Piquillo”, que farem triturant-los amb la batedora elèctrica, una manera molt fà cil de fer una salsa.
Podem comprar els peus ja cuits, com hem fet avui nosaltres, a Carnisseria Alfonso, o els podem coure a casa. Si tenim un bon carnisser de confiança val la pena aprofitar-ho, aixà també donem recolçament al comerç de proximitat.
Maridatge del plat:
“Caminantes”! (Peus de porc en Balear).
Un plant senzill , gustós, be de preu i, sense greix, un plat suau, un vi suau, d’agulla, el primer al Penedès de Pinord. Us sabrà a glòria!!