Braó de Porc al Forn

Publicat dia 1 agost 2014 carns. esmorzars de forquilla. porc. rostits

blog1

 

El braó de porc  és una part de l’especejament del porc: El braó està situat entre la unió dels dos ossos de la pota on es forma el colze. Té un sabor fort, és molt aromàtic, conté abundant greix i quan es prepara és necessari que estigui coent força temps.

Aquesta recepta no deixa de ser un rostit clàssic, tal i com el fem nosaltres. És un plat molt comú a la cuina alemanya, encara que a cada país es cuina de manera diferent. Els alemanys en tenen algunes versions, fumats i/o bullits, per després rostir-los, i es solen servir acompanyats amb puré o xucrut. Hi ha una altra versió que en diuen Schweinshaxe, que és el braó rostit i que a Austria s’anomena Stelze, se sol marinar en llavors de comí de prat i all salmorra i rostit fins que la pell estigui cruixent, i se serveix amb mostassa, rave picat, adobats i pebrots picants . 

Ingredients:

4 braons frescos
4 patates
1 cabeça d’alls
4 cebes
1 pastanaga
50 cc. de conyac
100cc. de vi ranci
100cc. de brou de bullir els braons
2 farcellets d’herbes
sal, pebre negre
oli d’oliva verge extra

Elaboració:

En una olla posem els braons, sal, uns grans de pebre, el farcellet d’herbes, 1 ceba, la pastanaga i cobrim amb aigua. Bullim els braons durant 50-60 minuts.

A continuació treiem i escorrem bé els braons i reservem el brou elaborat.

Seguidament en una safata de forn posem una mica d’oli, les patates tallades a rodanxes i la ceba en juliana fineta.
Posem els colzes salpebrats i repartim els alls sense pelar però colpejats. ho banyem tot plegat amb el vi ranci, el conyac i hi posem l’altre farcellet d’herbes.

Enfornem a 200 º  durant uns 20-25 minuts, els donem a volta, posem una mica de brou de la cocció, baixem el forn a 180 º i ho deixem 20-25 minuts més fins que les patates estiguin cuites i els colzes daurats.

També podem fer el rostit sense bullir prèviament els braons i posant-hi una bresa amb la pastanaga, la ceba, els alls, el vi i el conyac i una mica de brou. Tenint en compte que el temps de cocció variarà molt, fins que estiguin tendres per dins i dauradets per fora a uns 180º i donant-lis la volta de tant en tant durant 3/4 hores aproximadament. Dependrà també del tamany dels braons.

 

blog2

 

 

Maridatge recomanat:

El braó en aquest temps pot tenir un acompanyant molt digne , saborós i fresc. Un Cava Rovellats rosat , autèntic  i passador. Tota una joia.

Agustí Salas Rolland.

1653822_739520319420547_3611829922975174081_n

Receptes similars: carns

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricandó, senzillament per la seva tècnica de cocció. El fricandó el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquí rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars de forquilla

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 ó 3 grans d’all 1 pastanaga 2 tomàquets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1 got vi negre 1 copeta de conyac 2 gots brou de carn o…

Llegeix-ne més

Truita d’escalivada

Publicat dia 18 abril 2014

  No us ensenyarem pas ara com es fa una truita oi? Aquesta recepteta només volem que serveixi per donar-vos una idea més per a qualsevol àpat. Esmorzar, dinar, berenar, sopar…O a taquets per fer l’aperitiu. Ingredients: (Slow Food) 6…

Llegeix-ne més

Receptes similars: porc

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromàtiques com…

Llegeix-ne més

Dijous Gras, Llarder o Jarder

Publicat dia 26 febrer 2014

  Dijous Gras, Jarder o Llarder, també conegut com el “Dia de l’ou i el porc”, “Dia de la truita” o “Dijous de les Llardufes” (Empordà), és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català….

Llegeix-ne més

Receptes similars: rostits

Rostit de Festa Major

Publicat dia 8 agost 2014

Com a d’altres pobles per aquestes dates d’estiu, és temps de festa major. Al nostre, Malgrat de Mar en tenim dues; La Festa Major de Sant Roc, a l’estiu i la Festa Major de Sant Nicolau al desembre. No pot pas faltar a…

Llegeix-ne més

Comenta