Pa de Pessic

Publicat dia 8 octubre 2013 Dolços. postres i pastisseria

pa de pessicblog1

Ingredients:

4 Ous
125 g Farina
125 g Sucre
1 Pell de llimona ratllada
1 cullerada de llevat en pols
Mantega

Preparació:

Barregeu els ous amb el sucre i la ratlladura de llimona amb un batedor o unes barnilles fins que dobli el volum.
Afegiu-hi la farina i el llevat tamisat amb una espàtula. 
Poseu-ho en un motlle untat amb mantega i farina i feu-ho coure al forn durant uns 30 minuts, escalfat prèviament a 180º.

Variacions:
S’hi pot afegir un polsim de canyella.
Es pot servir amb sucre de llustre per sobre.
Es poden separar les clares dels rovells i afegir-les muntades a punt de neu després de la farina. 
S’hi pot afegir mantega.
Es pot fer servir fècula de patata substituint una part de la farina de blat.
Es pot substituir totalment o parcial la farina de blat per midó de blat de moro.

xocolatadablog1

Receptes similars: Dolços

La nostra visita a Alemany (L’experiència més dolça)

Publicat dia 1 setembre 2014

  Fa uns dies enrere, vam ser amablement convidats a visitar les instal·lcions de gelats i xocolates Alemany, de Malgrat de Mar. Vam gaudir de valent veient la producció de l’empresa i de la seva qualitat de producte. Sincerament, ja…

Llegeix-ne més

Melindros

Publicat dia 4 octubre 2013

Bon dia! A qui no li venen de gust uns bons melindros amb xocolata desfeta, de tant en tant per esmorzar? A més si els voleu fer vosaltres, aquí en teniu una recepta, molt facileta de fer.   Ingredients: 200…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta