Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014 bolets. ous i truites

blog5

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o gírgoles que en trobem tot l’any.

El camagroc (Cantharellus lutescens, del grec Cantharellus diminutiu de kántharos: copa; del llatí lutescens (que es torna groc),rossinyolic, rossinyol de pi, vaqueta de pi, misto, picornell de càrritx, picornell de pi o ginesterola de pi, és un bolet que viu als boscs de pins, principalment als de pi roig, i és ben comestible. Creixen formant grans colònies a les molsoses obagues, per la qual cosa són molt fàcils de trobar.

Ingredients per 4 persones:

8 ous (preferiblement de pàges i ecològics)

Un bon grapat de camagrocs

Ceba confitada

Julivert picat

Sal

Un polsim de pebre (Opcional)

Oli d’oliva verge extra

 

1234784_683113611700179_223527296_n

Camagrocs

 

Elaboració:

Netegem bé els bolets (preferiblement amb un drap humit) i els saltem en una paella a foc fort amb un rajolí d’oli d’oliva fins que deixin anar la seva aigua. Salem una miqueta. A continuació hi afegim la ceba confitada i li donem uns tombs.

A part, en un bol, haurem posat els ous, gairebé sense batre amb una mica de julivert picat i un polsim de sal. Hem de tenir en compte que per fer un remenat, a diferència de la truita, els ous no s’han de batre, donant-lis un tomb amb una forquilla n’hi ha prou.

Tirem els ous a la paella i com el seu nom diu remenem sense parar fins que siguin cuits.

La cocció va a gustos, però la meva recomanació és que quedi un “pelet” sucós. Al punt.

Nota: En cas de no disposar de ceba confitada, en sofregirem una miqueta abans de saltar els bolets.

I bon profit!

 

blog6

 

Maridatge recomanat:

Deu n’hi do amb els bolets enguany!, i amb el clima en tenim per estona, és una generosa troballa no gaire sovint pel nostre entremaliat oratge. Gaudiu doncs del regal dels follets del bosc.
Un plat tan suau es mereix un vi tanmateix suau, llaminer i bondadós, un aromàtic blanc (no perfumat) Segons el que sigui com a mínim dues ampolles és,” fonedís “! Cristiari és el blanc més sorprenent que vaig tastar ja fa anys de la mà del bon i malaurat amic Joan Milà fet a Artesa de Segre que ha donat glòria a la D.O. Una bona copa, us el millorarà!

Agustí Salas Rolland.

1507685_793175057388406_2241929507485309191_n

 

 

 

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricandó, senzillament per la seva tècnica de cocció. El fricandó el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquí rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: ous i truites

Truita de Patates i Ceba

Publicat dia 25 gener 2015

  Fins fa poc el primer document conegut en el qual es feia referència a la truita de patates era un escrit datat en 1817 dirigit a les Corts de Navarra en el qual es parlava que els habitants de…

Llegeix-ne més

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Comenta