Veieu les patatetes que hi ha al costat del peix? Celestials! I el pagell també, naturalment!
Ingredients:
Per persona:Â
1 pagell d’uns 250 g.Â
1 patata tipus KenebecÂ
1 ceba tendraÂ
2 alls tendresÂ
Una mica de pebrot verdÂ
1 got de fumet de peix (o aigua)
Un bon raig de vi blanc sec
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Una fulla de llorer
Un trosset de llimona
Julivert
Elaboració:
Tallem la ceba, els alls tendres i els pebrots a là mines fines i la patata a rodanxes.Â
En una safata de forn, hi posem un bon raig d’oli d’oliva i col·loquem al fons les patates i al damunt, la ceba, els alls tendres i el pebrot. Hi posem també un trosset de llimona. Salem i empebrem.
Hi tirem un altre raig d’oli per sobre, i tot seguit, un raig de vi blanc sec i una mica d’aigua o fumet.
Ho fiquem al forn a uns 200º, uns 15 min.
Seguidament i quan les patates ja estan una mica cuites, salem el peix, el col·loquem a la safata i ho tornem a enfornar uns altres 15 min.
A continuació hi afegim una mica de pebre vermell i una picada d’all i julivert.Â
Dos minutets més i ja tenim el peix a punt.
I bon profit!!
Maridatge d’aquest plat:
Pel Pagell , un blanc no gaire conegut pel gran públic, un Pazo Barrantes , D.O. Albarinyo (és de Marqués de Murrieta) on vaig tenir el plaer d’assitir a la seva taula a la “mis en scene”, un gran vi blanc dels molts que avui es fan a Galicia. Ah !! una recomanació : fiqueu el nas a la copa i flaireu , es el primer missatge del vi !