Ingredients:
Un bon pollastre de pagès
Samfaina (Veure recepta)
SalÂ
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
1 Copeta de conyac
1 Copeta de vi (Blanc, ranci o al nostre gust)
Elaboració:
Primer de tot tallem el pollastre en vuit trossos, li podem demanar al carnisser que ens ho fagi. I diem en vuit talls i podrien ser més, hem de pensar que un bon pollastre d’aquests pot pesar uns 3,4 o 5 Kgs.
En una cassola gran, sofregim el pollastre, prèviament salat i empebrat, fin que quedi ben enrossit. A continuació el flamegem amb el conyac i hi afegim el vi (blanc, ranci o al nostre gust) Ho deixem fer “xup-xup” poc a poc fins que el pollastre sigui gairebé cuit, si cal hi podem afegir una mica d’aigua o, molt millor, brou.
Seguidament, afegim la samfaina, que com podreu comprovar a la recepta,(Samfaina), haurem deixat una mica crueta per acabar la seva cocció amb el pollastre.
Ho deixem coure tot plegat una estona fins tenir-ho cuit.Â
Recomanem fer aquest plat d’un dia per l’altre.
També podriem fer el pollastre i la samfaina tot plegat, però acostumo a fer la samfaina a part, perquè al posar-mi, aprofito per fer-ne sempre una mica més i poder fer-ne més d’un plat diferent.
Com sempre, en totes les nostres receptes, hem comptat amb la col·laboració del comerç de proximitat, els nostres amics de Carnisseria Alfonso.

Per a més informació, cliqueu l’imatge
Maridatge del plat:
Pendent d’actualització.