Ingredients:
Sonsos
Oli d’oliva verge extra
Farina (Especial pre fregir peix)
Sal
ElaboraciĂł:
Una vegada el tinguem net, sequem bé el peix amb ajuda d’un drap o paper absorbent, el salem i l’enfarinem (Algunes formes prà ctiques d’enfarinar-lo són, posant la farina i el peix en una bossa de plà stic o un “tupper” i sacsejar-ho tot plegat amb molt de compte.) Una de les coses importants és el tipus de farina, jo utilitzo, sense à nim de fer-ne publicitat gratuïta, la de “Las Panaeras Sevillanas” especial per fregir. És la que sempre m’ha donat millors resultats.
Una altra cosa important és l’oli, a mi m’agrada fer-ho tot amb oli d’oliva verge extra, que és el de més bona qualitat i més saludable, i ja que mengem fregits de tant en tant, com més sa, millor.
L’oli ha de ser en quantitat abundant perquè ens cobreixi bé el peix, i esperar a que estigui ben roent, en aquest punt hi anirem tirant el peix mica en mica i el deixerem fregir sense tocar-lo (El que si podem fer es sacsejar una mica la paella o fregidora, si intentem remenar-lo amb una escumadora o espà tula és quan correm el risc de trencar-lo)
Quan estigui  fregit del tot, depèn del tamany del peix, tampoc cal fregir-lo massa  perquè no ens quedi sec (Ho notarem perquè el peix ja estarà una mica més consistent per fora, ja no es trenca amb tanta facilitat) el retirem amb una escumadora i el posem al damunt de paper absorbent abans de servir-lo.
També em de tenir en compte la quantitat de peix que fregim, si n’hem de fer bastant, val més fer-lo amb dues vegades, tres o les que calguin.
Quan treballava a la cuina, moltes i molts clients i amics em preguntaven com ho feia per que el peixet  fregit quedés cruixent, solt i poc oliòs. Sentia aquells comentaris de: A mi se m’enganxen! Em queden tous! Se’m trenquen!
BĂ© ningĂş neix ensenyat, i sĂ© que molts de vosaltres ja en sabeu prou. Si seguiu aquests pasos senzillets us quedarĂ un peix cruixentet per fora i melĂłs per dins… Â
Fins i tot ens el podem menjar amb una mica de bon pa amb tomà quet, perquè no? Que vagi de gust!