Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014 aperitius. entrants. peix i marisc. pica-pica

blog6

 

He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloïsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc.

Ja que cada mestre té el seu llibre, aquí tenim la versió d’una musclada popular que vaig fer al nostre poble, Malgrat de Mar (Organitzada pels amics d’ERC) fa uns dies enrere, i com que de gustos no hi ha res escrit, que cadascú els fagi com més li agradin, posant-li o treient-li ingredients. Ara, si els feu com els d’aquesta recepta, tot i que si el musclo es de bona qualitat no cal afegir-li gran cosa més, us puc garantir que queden espectaculars, una  mica picantonets, i segur que repetireu! Potser no us caldrà cap segon plat

Ingredients per a 4 persones:

1 o 1’5 kg de musclos de roca

2 cebes mitjanes

4 grans d’all

Pebrot vermell

Pebrot verd

6 tomacons ratllats sense pell ni llavors

Llorer

Pebre negre en gra

1 bitxo

Vi blanc sec

Oli d’oliva verge extra

 Elaboració:

Primer de tot tallarem la ceba i els alls petitets i els posarem a sofregir en una cassola amb un raig generós d’oli d’oliva verge extra, juntament amb el bitxo, els grans de pebre i el llorer.

 

blog1

 

Mentrestant anirem tallant el pebrot amb juliana i quan tinguem la ceba una mica feta ho afegirem a la cassola.

 

blog2

 

Ho deixerem tot plegat fins que s’estovi una mica el pebrot i hi tirarem els tomacons ratllats sense pell ni llavors.

 

blog3

 

A partir d’aquí, una bona estona de paciència i deixar la cassola fent “xup-xup” a foc molt lent. De la bona estona, la bona paciència i el bon “xup-xup”, com sempre hem de fer, en sortirà un sofregit de debó!

 

blog5

 

Quan tinguem el sofregit en aquest punt, que ja ens canvia el color (més aviat fosquet) el banyem amb un bon raig de vi blanc sec i deixem que redueixi una altra bona estona.  fixeu-vos com ens està quedant això! Agafem una barra de pa?

 

blog8

 

Un cop la salseta o sofregit llest hi posem els musclos prèviament netejats i li donem uns tombs a la cassola, fins el punt just que el musclos s’obrin. No cal fer-los gaire, a fi i efecte de que no ens quedin secs.

 

blog7

 

I per fi, plat a taula i llepar-se’n els dits!

 

blog10

 

Notes: No hem parlat de la sal ja que el musclo acostuma a ser saladet, però en podem posar una mica al sofregit amb molt de compte o rectificar-ho cap el final de la cocció.

 

Maridatge recomanat:

MUSCLOS!: El marisc més a l’abast de tothom, humil, però saborós , versàtil per a tothom preuat, a mi particularment amb ceba i tomàquet o bé amb maonesa, ja ho sé que es difícil que algú la faci però, no hi ha color!  Alguns ho fan picants, bé, perquè no, la víctima serà el vi, segur! Posats a fer teniu una opció de “bona butxaca” : Ètnic del Masroig (D.O. Montsant, que os ofereix blanc, negre i rosat, blanc pel musclos amb maonessa, rosat pels musclos amb ceba i tomàquet, negre pels que”piquin”, al meu entendre com millor en gaudireu es amb un bon porró (de broc mitjà). Que vagi de gust!

Agustí Salas Rolland.

10372333_708514332521146_8724914700299205625_a

Receptes similars: aperitius

Amanida Russa

Publicat dia 14 juny 2014

  No per clàssica i tòpica hem de deixar de considerar aquesta amanida com una de les grans tapes, aperitiu o plat de la nostra taula. A qui no li ve de gust una tapeta a l’hora del vermutet? Ara…

Llegeix-ne més

Musclos al vapor (Picantons)

Publicat dia 14 març 2014

  Tal i com mana la tradició, per Sant Joan, musclos, sardines i cava. Ingredients: 1 Kg. de musclos de roca 2 grans d’all 1 bitxo 1 trosset de llimona Pebre negre Vi blanc sec Oli d’oliva verge extra Elaboració:…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarró o simplement…

Llegeix-ne més

Croquetes de Bacallà

Publicat dia 20 març 2014

  Aprofitant les jornades de la “Ruta del Bacallà” que es van celebrar entre el 16 de març i el 6 d’abril,vam voler dedicar aquesta recepta al Gremi de Bacallaners de Catalunya. Les croquetes de bacallà amb patata, pebre, canyella…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pica-pica

Bunyols de bacallà

Publicat dia 26 agost 2013

  Uns bons bunyols de bacallà, tant per dinar o sopar, com per picar, no ens poden faltar a la nostra taula de tant en tant.   És una recepta tan antiga com extraordinària. Ferran Agulló, al “Llibre de la cuina catalana”…

Llegeix-ne més

Les”Braves”de l’Eduard

Publicat dia 23 agost 2013

   Amb aquesta recepta vaig guanyar el juliol del 2013, el concurs “Millor recepta del mes” de Receptes.cat. De sabors no se n’acabarà mai de parlar, escriure i elaborar. I en el cas de les patates braves, cadascú per on…

Llegeix-ne més

Comenta