Molls (Rogers) Fregits

Publicat dia 1 agost 2014 peix i marisc

blog3

 

El moll de roca, moll borratxo, moll roquer, moll ver o roger de roca és un peix  que acostuma a viure en petits grups però també en solitari. El roger és un peix molt saborós , tant a la brasa com a la planxa o fregit . S’alimenta de petits invertebrats, principalment de cucs i crustàcis. La seva carn és delicada i apreciada. La pesca, semiindustrial i artesanal, es du a terme amb nanses, tremalls i arts d’arrossegament. La seua talla mínima legal de captura és d’onze cm.

El moll de fang, moll cranquer, moll fanguer, roger de fang o rogeret és una espècie de peix que habita al Mar Mediterràni, l’est del nord de l’Oceà Atlàntic des d’Escandinàvia fins al Senegal, i al Mar Negre.

Cal distingir entre les dues classes de molls, el de roca es més vermell i el de fang és més claret i més tou

 

Ingredients:

4/6 Molls per persona (Depenent del tamany)

Oli d’oliva verge extra

Sal

Elaboració:

En aquesta recepta els hem fet d’una manera senzillíssima, només salats i fregits en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, sense disfresses de cap mena, conservant tot el seu sabor natural. Només haurem d’anar amb compte amb la temperatura de l’oli perquè no es cremi, ni massa fort ni massa baix, així aconseguirem, a part del peix, un oli per sucar-hi pa. Si em donessin a triar no se si preferiria el suc amb un bon troç de pa o el peix. Però em quedo amb les dues coses.

 

blog1

 

 

Maridatge recomanat:

Rogers que m’encanten, senzills, saborossos i de bon menjar ( amb els dits ) Obligat un vi blanc.  Alta Alella de Pansa Blanca. Passador i bé de preu.

Agustí Salas Rolland.

alta-alella-pansa-blanca-814245

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta