Com a d’altres pobles per aquestes dates d’estiu, és temps de festa major. Al nostre, Malgrat de Mar en tenim dues; La Festa Major de Sant Roc, a l’estiu i la Festa Major de Sant Nicolau al desembre. No pot pas faltar a la nostra taula un plat d’aquells de la cuina catalana, que fa caliu, ambient familiar, taula de festa, amb tots reunits al seu voltant, cassoleta al mig i anar gaudint.
Ingredients:
- 1/2 Pollastre de pagès
- 1/2 Conill
- 2 Â Botifarres crues
- 4 trossos de costella de porc
- 2 trossos de cansalada
- 2 Â cebes
- 4 grans d’allÂ
- 2  Tomà quets ratllats sense pell ni llavors
- 1 troç de pebrot vermell
- 1/2 pastanaga
- 1/2 branquilló de canyella
- 1 grapadet de prunes
- 1 grapadet de panses
- 1 grapadet de pinyons
- Llorer
- 1 copa de vi ranci
- 1 copa de conyac
- Llard o oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Elaboració:
En primer que hem de fer és posar les prunes, les panses i els pinyons en remull amb el vi ranci i el conyac.
Rossegem una mica la cansalada perquè deixi anar el seu greixet en l’oli i la reservem. A continuació, el pollastre, la costella i el conill, tot salpebrat, amb el llorer i la canyella.
Quan ho tinguem ben dauradet, hi afegim la ceba, els grans d’all, el pebrot i la pastanaga talladets petitons i ho deixem que tot plegat es cogui una miqueta i les verdures deixin anar la seva aigua. Tot seguit hi afegim el tomà quet.
Ho banyem amb el vi ranci i el conyac del remull dels fruits, i deixem que reduiexi amb la cassola tapada a foc lent  fins que les carns estiguin toves, tot afegint-hi, si cal, miques d’aigua calenta o brou de tant en tant.
A mitja cocció afegirem les botifarres i la cansalada.
Cap el final de la cocció, afegirem les prunes, les panses i els pinyons.
Ho deixem reposar i ja podrem gaudir d’aquest rostidet.
I ja que estem de festa, que millor que acompanyar aquest plat amb un bon cava?
Bona Festa Major a tothom!
Com sempre, i no en cansarem d’insistir-hi, utilitzem el começ de proximitat, pel seu tracte proper, el seu servei, la seva qualitat…