Ja feia un temps que no feiem un plat amb aques tipus de pasta, molt sabrosa per cert, amb aquest gustet de sèpia tant caracterÃstic. Li hem afegit unes cloïsses un pèl picantones i el resultat ha estat fantà stic. Una recepta molt senzilleta de fer.
Â
Ingredients per 4 persones:
400 g. Espaguettis negres de bona qualitat.
24 Cloïsses
Oli d’oliva verge extra
1 Copeta de vi blanc sec
1 bitxo petit
Pebre blanc
2 Grans d’all
Julivert
Sal
Aigua
Â
Elaboració:
Â
Primer de tot bullim la pasta “al dente” amb suficient aigua i un polsim de sal. (El temps dependrà de la qualitat del producte o seguint les normes del fabricant) Colem, guardant una mica d’aigua de la cocció i resevem.
A continuació, en una olleta o casssoleta hi tirem un raig d’oli d’oliva, el bitxo i els alls picadets i ho sofregim una miqueta, anant amb compte que no es cremin els alls. Seguidament, hi tirem el vi i el deixem reduir.
Ara serà el moment de posar-hi les cloïsses amb un polsim de pebre blanc i tot just s’obrin ja les tindrem a punt. Separarem les cloÃsses del seu suc i el colarem per prevenir que no tinguin una mica de sorra.
Per últim posarem en una cassola els espaguetis, el suc de la cocció de les cloïsses, si cal una mica d’aigua que haviem guardat de bullir la pasta i finalment les cloïsses i eljulivert picat.
I plat llest! Que vagi de gust!
Notes: Si volem fer la salsa una mica més espesa hi tirem una culleradeta de farina a la cassola quan sofregim els alls, vigilant que no ens quedi crua.