Una recepta de tardor, molt tÃpica d’aquestes dates, com moltes altres receptes amb castanyes i/o bolets, i que la podem utilitzar pel dinar de Tots Sants. Ho podriem haver fet amb conill, costella de porc, pollastre…Però avui l’hem fet amb mandonguilles. Espero que us agradi. 😉
Ingredients per 4 persones:
20 o 24 mandonguilles
2 grans d’all
1 pastanaga
1 tomà quet madur
1 copeta de vi ranci
300 g de castanyes cuites i pelades
300 g de bolets variats
Sal
Oli d’oliva verge extra
Per  les mandonguilles:
250 gr. De carn de porc picada
250 gr. De carn de vedella picada
1 ou
Molla de pa sec
1 got de llet
All
Julivert
Farina
Pa ratllat
Sal
Oli d’oliva verge extra
Elaboració de les mandonguilles:
Es fa una massa amb les dues carns, l’all picadet, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre.
Fem les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en oli. Les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’ls l’excés d’oli.
Elaboració del plat:Â
Sofregirem una miqueta el tomà quet, la pastanaga i l’all en una cassola amb oli d’oliva. Seguidament hi posarem tres o quatre cullerades de la ceba confitada i el vi ranci. Deixerem que redueixi el vi, poc a poc. A continuació afegim una culleradeta de farina (Per espessir la salsa) I li donem unes voltetes perquè no ens quedi crua.
Banyem la cassola  amb una mica de brou de carn i ho deixem fent xup-xup una estoneta.
Afegim les mandonguilles, les castanyes cuites i pelades (Les podem fer al forn) i els bolets.
Deixem coure tot plegat 10 0 12 minuts i ho deixem reposar (Millor fer el plat d’un dia per l’altre)
Si no tenim ceba confitada feta, podem sofregir-la posant la ceba abans que els altres ingredients.
I ara, us explicaré un secret: Aquesta vegada les mandonguilles les hem comprat fetes. Si son del nostre carnisser de confiança i proximitat, perquè no? Us puc garantir que aquestes són bonÃssimes. 😉