Trompetes de la mort saltades amb Botifarra negra

Publicat dia 8 octubre 2014 bolets. cuina catalana

blog2

 

 

La trompeta de la mort en llatí s’anomena craterellus cornucopioides, que vindria a dir copa de l’abundància, però també se la pot anomenar cantharellus cornucopiodes, per pertànyer a la família de les cantharellaceaes, al igual que els seus cosins el camagroc (cantharellus lutescens) o el rossinyol (cantharellus cibarius). És ben cert que comparteixen algunes característiques.

La trompeta de la mort té un barret en forma d’embut que recorda a l’instrument que li dona nom, de color negre quan el temps és humit, però que pot canviar al gris, o fins i tot amb alguna tonalitat marró quan el temps és sec. El peu també és buit, del mateix color del barret.

L’himeni (allà on hi haurien de ser les làmines) és llis, encara més que el del camagroc, i té un color més grisós que el barret, possiblement pel contacte amb l’aire.

La carn és força elàstica, pel que difícilment es trenca malgrat el seu feble aspecte. Fa un olor a fruits, semblant al del rossinyol o el camagroc, però més intens i potent. Té un gust dolç i agradable.

La trompeta de la mort fa un molt bon maridatge amb qualsevol tipus d’arròs. Us recomanem que tasteu l’arròs amb trompetes, conill, per exemple. També és un bon acompanyament de qualsevol carn, ja sigui fregida al costat d’unes costelles de xai, o afegida a algún estofat o guisat de vedella.

En aquesta ocasió les hem fet saltades, que és una tècnica de cocció que consisteix en fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant, i li hem afegit un sofregidet i una mica de botifarra negre esparracada

Ingredients:

500 grs. de trompetes de la mort

1 ceba

1 porro

1 pastanaga

all

julivert

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre negre

Un gotet de vi blanc

Botifarra negra

Elaboració:

En primer lloc netegem els bolets.

A continuació, en una paella amb oli fem un sofregit amb la ceba, el porro, la pastanaga, l’all i el julivert, tot ben picadet.

Afegim el vi blanc i, quan estigui evaporat, hi posem la botifarra tallada a trossets petits sense la tripa. 

Donem uns tombs a la paella i tot seguit hi posem els bolets. Salpebrem, remenem i ho saltem tot plegat a foc viu, fins que les trompetes hagin deixat tota la seva aigua i s’hagi evaporat.

Emplatem i llestos per anar a taula.

Bon profit!

 

blog1

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Comenta