Hem actualitzat aquesta recepta, però conservant l’original, ja que el dia que la vam publicar va ser molt especial per “De plat en plat”.
(29/10/2012) Abans de començar amb la recepta, tinc una bona notĂcia que donar-vos:
He començat avui en aquest blog una col·laboració molt especial amb el bon amic Agustà Salas Rolland, enòfil i gran coneixedor del món dels vins, no en va ha dedicat gairebé tota la seva vida a aquest món, amb els seus viatges amunt i avall i les seves col·laboracions en diverses publicacions gastronòmiques.
A partir d’ara, trobareu a cada recepta el seu vi o vins recomanats, creiem, tant ell com jo, que us pot ser de gran utilitat.
Benvingut i moltes grĂ cies, amic AgustĂ!
He après molt de cuina i gastronòmia grà cies a Jaume Fà brega, dels seus llibres, dels seus articles, de les seves receptes.
Avui he fet aquests rovellonets a la llauna amb la seva recepta, per altra banda, molt senzilleta de fer, però de gran qualitat gastronòmica i amb molta història darrere seu.Â
Si voleu veure la recepta amb la seva història inclosa, només heu de clicar aquest enllaç: Rovellons a la llauna.
Ingredients:
oli
alls
julivert
Són també molt bons fets al caliu, o sigui, a la brasa i, en última instà ncia, seguint el mateix procediment, a la planxa o saltats (fregits).
En la cuina catalana els rovellons també acompanyen diversos plats: Vedella amb rovellons, Llom o botifarra amb rovellons, caça, Platillos, arrossos, sopes, bacallà , plats de mar muntanya, etc.
Hi ha altres bolets que es poden fer a la brasa o a la llauna, com les llenegues, els ous de reig, etc., però no d’ altres, com els rossinyols o les gĂrgoles.
Els rovellons també formen part de la barreja de bolets que es fregeix amb all i julivert, cansalada, botifarra esparracada, etc. i de bolets barrejats guisats amb carn i altres productes.
Antigament es conservaven en sal, una manera excel·lent de conservar-los, però ara se solen trobar envasats al natural. Els rovellons petits són molt apreciat conservats en vinagre.