Macarrons casolans

Publicat dia 27 agost 2013 pastes

A la cuina l’ingredient més indispensable i necessari és el carinyo. D’aqui que les receptes més bàsiques i senzilles quasi sempre son les més bones. Com els macarrons de la meva dona, la Gemma, que em fa de tant en tant per dinar. Boníssims!

Ingredients:

400 grs. de macarrons
Oli d’oliva verge extra
200 grs. de carn picada de vedella 
2 Cebes tendres
2 o 3 Tomàquets
3 Grans d’all
Formatge ratllat
Mantequilla

 

 

Elaboració:

Posar una cassola al foc amb l’oli d’oliva.
Afegir-hi la carn picada i l’all tallat menudet. Quan la carn està lleugerament sofregida, tirar-hi la ceba ratllada i deixar-ho coure fins que la ceba estigui daurada.
Posar-hi el tomàquet ratllat i deixar-ho al foc fent xup-xup fins que sigui ben fet, procurant anar remanant la cassola.
A banda tenim els macarrons bullits amb sal. Els afegim a la cassola, ho barrejem tot i emplatem amb una mica de formatge parmesà o de Maó al damunt.

També podem posar-hi formatge ratllat per sobre i una mica de mantequilla i gratinar-los al forn fins que estiguin dauradets.
Notes: També el podem fer amb restes d’embotit, costella de porc, saltxixes, etc. per aprofitar el que tinguem a la nevera.

(A mí afegint-lis un parell de fetges de pollastre em semblen fantàstics!)

 


 

Receptes similars: pastes

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Els Macarrons de la Ramona

Publicat dia 16 gener 2015

Us agraden els macarrons? Sí però, perquè els de la mare són sempre els més bons, siguin com siguin fets? Els sabors que ens transporten en el temps i a vivències entranyables, són inoblidables. Així que no podia ser d’altra…

Llegeix-ne més

Comenta