En el marc de la Festa del porc i la cervesa de Manlleu, es va celebrar el 2n Dia Cuina, el dissabte 21 de setembre, organitzat pels amics de la Revista Cuina.
25 blogaires vam ser seleccionats per gaudir de la festa i ens ho vam passar d’allò més bé!
Per començar el dia vam fer una visita a la fà brica de cervesa artesanal Pilster.
Seguit d’un bon esmorzar, convidats pels amics de Pilster, amb el tast de la seva cervesa i embotits artesanals de “Can Cerilles”.
A continuació vam assistir a la Aula de Cuina del Mercat Municipal de Manlleu, on el mestre Pep Nogué, ens va deleitar amb varies de les seves receptes.
1. Mini coques de “Picadillo”.
2. Platillo de botifarres.
3. Bikini de pernil cuit amb serrat d’ovella, rossinyols i mantega de tòfona.
En acabar l’aula, un gran dinar al Restaurant Sambucus del Mercat Municipal de Manlleu.
Per començar: Sumaia de Colom Vila, Greixons de CanRita amb allioli de poma i Aperitiu de ratafia amb sifò.
Primer plat: Sopa de tomà quet groc amb flors d’herbes aromà tiques de Sambucus.
Segon plat: Tres textures de porc i cervesa.
Postres: Crema de iogurt d’ovella Serradet de Barneres amb gelat de maria lluïsa i pa de pessic de sambucus.
Cafès, infusions, etc.
Un dinar esplèndid! Si aneu per Manlleu, no deixeu de visitar aquest magnÃfic restaurant.
Els blogaires finalistes, amb cara de felicitat després del dinar. 😉
Helena Román Vila (Acabat de fer) Àngels puntas (Àngels Cuina) Anna Fornell Soler (M’agrada cuinar) Elisabet Florensa Casals (Tastarutes) Laura Almendros Silva (Coure Coulants) Eduard Lluis Palaus (De plat en plat) Mireia Jordana Quer (Els fruits saborosos) M. Glòria Mohedano i Puig (No tot són postres a la cuina) Marga Pradas (L’hora del túper) Isabel Sayagués Pocorull (Els fogons de la Isabel) Julia Dovgopola (Un tast d’Ucraïna) Laura Solanilla (Cuinejar) Manel Bonafacia Roger (Cuina generosa) Manu Torras Soler (Las recetas de Manu) Marina Antúnez Ferrer (Tapa’t de tapes) Nani Nolla (La cuina violeta) Gisela Sanz Adell (No hi ha ous) SÃlvia Soto Martà (Nuni cuinetes) Núria Cañellas Terradellas (La Núria a la cuina) Miquel Àngel Roque Bergaz (Pebrots verds) Montserrat Garcia Hernandez (Rhubarb and samphire) Sandra Marquié Sayagués (Els fogons de la Bordeta) Sussi Abel (Ara cuina) LluÃs Rey i March (Tiritinyam) Gemma Biosca Soler (Food and cakes)
Â
Després del dinar, projecció del documental “La matança del porc a pagès” de Pep Nogué i Jordi Vilarrasa al Aula del Gust de Manlleu.
La entrega de premis als tres guanyadors:  Sussi (Ara cuina) Angels (Àngels cuina) i Manel (Cuinar és generós)
Una petita mostra de la Festa del porc i la cervesa, amb taller de cuina per la canalla inclós.
 I després de passar un gran dia, volem agrair als amics de Cuina.cat, el haver-nos convidat a aquesta gran festa. Llà stima que lo bo aviat s’acaba. Esperem que fins l’any que ve.
Ah! Felicitats als guanyadors i a tots els companys blogaires per les seves grans receptes.
I un agraïment molt especial a l’Eli i en Rai per acompanyar-me en aquesta festa.
Adéu i fins aviat, Manlleu!