Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

2n Dia Cuina. Manlleu setembre 2013

Publicat dia 24 setembre 2013 General

 

En el marc de la Festa del porc i la cervesa de Manlleu, es va celebrar el 2n Dia Cuina, el dissabte 21 de setembre, organitzat pels amics de la Revista Cuina.

25 blogaires vam ser seleccionats per gaudir de la festa i ens ho vam passar d’all√≤ m√©s b√©!

Per començar el dia vam fer una visita a la fàbrica de cervesa artesanal Pilster.

 

 

Seguit d’un bon esmorzar, convidats pels amics de Pilster, amb el tast de la seva cervesa i embotits artesanals de “Can Cerilles”.

 

 

A continuació vam assistir a la Aula de Cuina del Mercat Municipal de Manlleu, on el mestre Pep Nogué, ens va deleitar amb varies de les seves receptes.

1. Mini coques de “Picadillo”.

2. Platillo de botifarres.

3. Bikini de pernil cuit amb serrat d’ovella, rossinyols i mantega de t√≤fona.

 

 

En acabar l’aula, un gran dinar al Restaurant Sambucus del Mercat Municipal de Manlleu.

Per començar: Sumaia de Colom Vila, Greixons de CanRita amb allioli de poma i Aperitiu de ratafia amb sifò.

Primer plat: Sopa de tom√†quet groc amb flors d’herbes arom√†tiques de Sambucus.

Segon plat: Tres textures de porc i cervesa.

Postres: Crema de iogurt d’ovella Serradet de Barneres amb gelat de maria llu√Įsa i pa de pessic de sambucus.

Cafès, infusions, etc.

Un dinar esplèndid! Si aneu per Manlleu, no deixeu de visitar aquest magnífic restaurant.

 

Els blogaires finalistes, amb cara de felicitat despr√©s del dinar. ūüėČ

Helena Rom√°n Vila (Acabat de fer) √Ängels puntas (√Ängels Cuina) Anna Fornell Soler (M’agrada cuinar) Elisabet Florensa Casals (Tastarutes) Laura Almendros Silva (Coure Coulants) Eduard Lluis Palaus (De plat en plat) Mireia Jordana Quer (Els fruits saborosos) M. Gl√≤ria Mohedano i Puig (No tot s√≥n postres a la cuina) Marga Pradas (L’hora del t√ļper) Isabel Sayagu√©s Pocorull (Els fogons de la Isabel) Julia Dovgopola (Un tast d’Ucra√Įna) Laura Solanilla (Cuinejar) Manel Bonafacia Roger (Cuina generosa)¬†Manu Torras Soler (Las recetas de Manu) Marina Ant√ļnez Ferrer (Tapa’t de tapes) Nani Nolla (La cuina violeta) Gisela Sanz Adell (No hi ha ous) S√≠lvia Soto Mart√≠ (Nuni cuinetes) N√ļria Ca√Īellas Terradellas (La N√ļria a la cuina) Miquel √Ängel Roque Bergaz (Pebrots verds) Montserrat Garcia Hernandez (Rhubarb and samphire) Sandra Marqui√© Sayagu√©s (Els fogons de la Bordeta) Sussi Abel (Ara cuina) Llu√≠s Rey i March (Tiritinyam) Gemma Biosca Soler (Food and cakes)

 

 

Despr√©s del dinar, projecci√≥ del documental “La matan√ßa del porc a pag√®s” de Pep Nogu√© i Jordi Vilarrasa al Aula del Gust de Manlleu.

 

 

La entrega de premis als tres guanyadors:  Sussi (Ara cuina) Angels (Àngels cuina) i Manel (Cuinar és generós)

Una petita mostra de la Festa del porc i la cervesa, amb taller de cuina per la canalla inclós.

 

¬†I despr√©s de passar un gran dia, volem agrair als amics de Cuina.cat, el haver-nos convidat a aquesta gran festa. Ll√†stima que lo bo aviat s’acaba. Esperem que fins l’any que ve.

Ah! Felicitats als guanyadors i a tots els companys blogaires per les seves grans receptes.

I un agra√Įment molt especial a l’Eli i en Rai per acompanyar-me en aquesta festa.

Adéu i fins aviat, Manlleu!

 

 

 

Receptes similars: General

Feliç 2014!

Publicat dia 31 desembre 2013

  Des d’aquest blog us desitgem a tots: 12 mesos de prosperitat 52 setmanes d’alegria 365 dies d’√®xit 8760 hores de salut 525600 minuts de sort 3153600 segons d’amor (Gemma i Eduard) FELI√á 2014!

Llegeix-ne més

Bon Nadal!

Publicat dia 25 desembre 2013

 De plat en plat us desitja un Bon Nadal! Gemma i Eduard.

Llegeix-ne més

Comenta