Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Milfulls de xocolata

Publicat dia 24 juliol 2012 postres i pastisseria

 

Temps de preparació: 45 minuts
Temps de cocció: 20 minuts
4 persones  

INGREDIENTS:

– 400 g de pasta de full
– 5 cullerades de sucre glacé
– 2 cullerades de cacau en pols  

Per a la mousse de xocolata:  

– 25 ml de llet
– 50 g de sucre en pols
– 2 rovells d’ou
– 1 cullerada plena de farina
– 1 cullerada de fècula de blat de moro
– 1 branquilló de vainilla
– 50 g de xocolata negra 70%
– 6 cl de nata ben freda
– Cacau en pols per a l’acabat

Preparació:

1 – Preescalfeu el forn a 210 ° C
2 – Col·loqueu la massa amb un gruix de 2 a 3 mm i talleu rectangles de 20 cm x 40 cm.
3 – Poseu en una safata per enfornar folrada amb paper pergamí, i cuineu fins que estiguin daurades.
4 – Traieu del forn, escampeu sucre en pols en gran mesura i caramelitzar uns 2 minuts al forn. Traieu del forn i deixar refredar.

Per a fer la crema de mussolina de xocolata:  

1 – Bulliu la meitat de la llet amb la branca de vainilla
2 – En un bol, bateu els rovells d’ou i el sucre amb un batedor fins que la barreja es torna escumosa.
3 – Afegir la farina i la fècula de blat de moro, a continuació, l’altra part de la llet.
4 – Retireu el branquilló de vainilla, aboqueu la crema a la cassola amb la resta de la llet i deixar bullir 2 minuts, remenant constantment.
5 – Aboqueu la barreja en un bol, afegiu la xocolata i remeneu fins que es fongui. Cobriu amb paper de plàstic i deixeu refredar.
6 – Quan la crema estigui freda, pesar-la
7 – Bateu la nata ben freda per montar-la. ( un terç del pes de la crema pastissera de xocolata que heu pesat abans )
8 – Barrejeu la crema i la nata muntada.
9 – Aneu fent capes, alternant capes de crema i rectangles de pasta de full.
10 – Empolvoreu de cacau i serviu-lo molt fred.

Consell: Abans de fer la crema batuda, assegureu-vos de suavitzar la crema de xocolata, ha de ser sense grumolls.

I que vagi de gust! 😉

Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta