Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Ametllats

Publicat dia 20 setembre 2012 postres i pastisseria
Ingredients:

  
300 grams de sucre

5 clares d’ou

1/2 kg d’ametlla mòlta

1 culleradeta de ratlladura de llimona
50 grams d’ametlles crues senceres

 

Preparació:

 
Aboqueu les clares en un bol i bateu-les a punt de neu amb l’ajuda d’una batedora elèctrica. Després, afegiu-hi el sucre a poc a poc sense deixar de batre. Incorporeu-hi l’ametlla mòlta i la ratlladura de llimona i remeneu-ho bé. Introduïu la preparació en una mànega de pastisseria amb boca gran i llisa. Formeu petites boletes sobre una plata de forn coberta amb paper vegetal. Deixeu 2 o 3 centímetres de separació entre cada una i col·loqueu una ametlla a sobre de cada boleta. Escalfeu prèviament el forn a 170º. A continuació, coeu la massa durant 12 o 15 minuts, fins que agafi un to daurat. Retireu-ho i deixeu-ho refredar. Desenganxeulos del paper amb l’ajuda d’una espàtula.

Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta