½ litre d’aigua
300 grams de farina
150 grams de mantega tallada en trossosÂ
7Â ous Â
½ culleradeta de sal Â
½ culleradeta de sucre.
Preparació:
En una olla, posem la mantega, la sal, el sucre i l’aigua i escalfem tot el conjunt fins que entri en bull i la mantega s’hagi fos completament. Ara afegim la farina de cop i removem el contingut de l’olla enèrgicament amb una cullera de fusta fins que veiem que s’ha format una massa homogènia i que es desprèn fà cilment de les parets de l’olla.
Traiem llavors l’olla del foc i removem la massa un parell de minuts més abans de deixar entebeir. Afegim un ou i barregem fins que veiem que s’ha integrat a la massa i repetim la mateixa operació fins que acabem tots els ous i obtinguem una massa consistent i enganxosa.
Preescalfem mentre el forn a 200 º C i cobrim el fons d’una safata de forn amb paper parafinat. Disposem la massa en una mà niga pastissera i comencem a fer petites boles sobre el paper parafinat, deixant una separació entre les boles d’uns tres centÃmetres.
Quan ja tinguem completa la safata, s’enforna uns 25 minuts o fins que veiem que les pastes queden daurades i buides. Procurant no obrir el forn, ja que si no correm el risc que s’aixafin i no obtinguem el resultat esperat. Passat aquest temps, apaguem el forn i obrim una mica la porta, deixem reposar uns 10 minuts perquè quedin ben seques i tornem a repetir l’operació amb la resta de la massa, si ens sobra.
Ara serà el moment de farcir-les amb el que volguem, nata montada, trufa, crema….