Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Amanida d’arròs

Publicat dia 9 agost 2013 amanides

blog1

 

Totes aquestes amanidetes no tenen cap secret i les podem fer amb els ingredients que més ens agradin. Plats d’estiu facilets, fresquets i ràpids de fer…
Aquesta és la que hem fet avui.

Ingredients:

Arròs de bona qualitat (bomba,del Delta,de Pals…)
Tomàquet
Ceba
Pebrot vermell
Enciam 
Tonyina en oli d’oliva
Tàperes
Blat de moro
Cues de gamba pelades
Oli d’oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal
Elaboració:
Bullim l’arròs amb aigua, un parell de grans d’all i una mica de sal. 
Mentre bull l’arròs tallem ben petits el pebrot, la ceba, l’enciam en juliana molt primeta i barregem amb la resta d’ingredients. 
Quan tinguem l’arròs bullit,el refredem i ho barrejem tot. 
Presentem el plat al nostre gust i el servim ben fresquet.

blog2



Receptes similars: amanides

Esqueixada de Bacallà

Publicat dia 12 juny 2015

    L’esqueixada és una amanida feta de bacallà dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals, i oli d’oliva. D’entre els vegetals no hi pot faltar el tomàquet, trossejat o ratllat, i sovint també s’hi posa ceba i olives….

Llegeix-ne més

Amanida de “Cor de bou”, Ventresca de Tonyina, Bacallà esqueixat i Olivada

Publicat dia 21 juny 2014

  Hem fet una “amanideta” per dinar. Ens pot servir perfectament com a plat únic, lleuger i saludable o com a un senyor entrant. He utilitzat aquest tipus de tòmaquet, perquè al menys per a mi és dels millors que…

Llegeix-ne més

Comenta