Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Amanida de pasta

Publicat dia 7 agost 2013 amanides. pastes

blog1

Ingredients per a 4 persones:

300 gr. de pasta de “colors”
Uns fulls de brots tendres (Canonges, rúcula, enciam vermell…)
2 tomàquets raf o cor de bou
1 ceba tendra petita
Pebrot verd i vermell
Pastanaga
Blat de moro
Olives d’Aragó
1 llauneta de tonyina amb oli d’oliva
Un grapadet de cues de gamba pelades
Oli d’oliva verge extra
Sal

Elaboració:

Bullim la pasta en abundant aigua bullint amb un polsim de sal i un raig d’oli d’oliva fins deixar-la “al dente” (El temps depèn de la pasta).
Refredem i reservem.
Tallem l’enciam en juliana molt primeta i piquem els ingredients a trossets petits.
Barrejem tots els ingredients amb la pasta, amanim amb la sal, l’oli d’oliva i ja tenim l’amanideta a punt per menjar!

També hi podem posar ou dur, fruits secs, formatge fresc……

La podem amanir també, per exemple, amb una salsa de iogur.

Salsa de Iogur:

Iogurt natural cremós.
Llimona.
Oli d’oliva.
Sal
Pebre.

Prenem el iogurt natural cremós no ensucrat i retirem tot l’excés de líquid o sèrum que pugui tenir (seria interessant posar-ho una estona sobre una malla o tela perquè escorri amb anterioritat), hi afegim unes cullerades de suc de llimona, una cullerada d’oli d’oliva, una mica de sal, una mica de pebre mòlt i ho remenem tot bé amb una vareta fins que lliguin tots els ingredients.

Receptes similars: amanides

Esqueixada de Bacallà

Publicat dia 12 juny 2015

    L’esqueixada és una amanida feta de bacallà dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals, i oli d’oliva. D’entre els vegetals no hi pot faltar el tomàquet, trossejat o ratllat, i sovint també s’hi posa ceba i olives….

Llegeix-ne més

Amanida de “Cor de bou”, Ventresca de Tonyina, Bacallà esqueixat i Olivada

Publicat dia 21 juny 2014

  Hem fet una “amanideta” per dinar. Ens pot servir perfectament com a plat únic, lleuger i saludable o com a un senyor entrant. He utilitzat aquest tipus de tòmaquet, perquè al menys per a mi és dels millors que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Els Macarrons de la Ramona

Publicat dia 16 gener 2015

Us agraden els macarrons? Sí però, perquè els de la mare són sempre els més bons, siguin com siguin fets? Els sabors que ens transporten en el temps i a vivències entranyables, són inoblidables. Així que no podia ser d’altra…

Llegeix-ne més

Comenta