Ingredients per a 4 persones:
300 gr. de pasta de “colors”
Uns fulls de brots tendres (Canonges, rúcula, enciam vermell…)
2 tomà quets raf o cor de bou
1 ceba tendra petita
Pebrot verd i vermell
Pastanaga
Blat de moro
Olives d’Aragó
1 llauneta de tonyina amb oli d’oliva
Un grapadet de cues de gamba pelades
Oli d’oliva verge extra
Sal
Elaboració:
Bullim la pasta en abundant aigua bullint amb un polsim de sal i un raig d’oli d’oliva fins deixar-la “al dente” (El temps depèn de la pasta).
Refredem i reservem.
Tallem l’enciam en juliana molt primeta i piquem els ingredients a trossets petits.
Barrejem tots els ingredients amb la pasta, amanim amb la sal, l’oli d’oliva i ja tenim l’amanideta a punt per menjar!
També hi podem posar ou dur, fruits secs, formatge fresc……
La podem amanir també, per exemple, amb una salsa de iogur.
Salsa de Iogur:
Iogurt natural cremós.
Llimona.
Oli d’oliva.
Sal
Pebre.
Prenem el iogurt natural cremós no ensucrat i retirem tot l’excés de lÃquid o sèrum que pugui tenir (seria interessant posar-ho una estona sobre una malla o tela perquè escorri amb anterioritat), hi afegim unes cullerades de suc de llimona, una cullerada d’oli d’oliva, una mica de sal, una mica de pebre mòlt i ho remenem tot bé amb una vareta fins que lliguin tots els ingredients.