Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Bisbalenc

Publicat dia 19 agost 2013 postres i pastisseria

blog

Avui hem fet un dolç molt fàcil de fer i gràcies al seu sabor i a les seves propietats és idoni per gran varietat d’ocasions, així com en celebracions diverses tant de postres de qualsevol àpat o per esmorzar, berenar…

Al ser uns postres que no requereixen mantenir-se en fred, és apropiat per consumir tant a l’estiu com a l’hivern.

L’any 1932, Modest Sans i Viñas, en la seva primera pastisseria de la Bisbal creà uns postres amb pasta de full, cabell d’àngel, sucre i pinyons, al que anomenà “Bisbalenc”. Avui, es segueix elaborant amb la mateixa fórmula i qualitat artesana que en el seu inici, pel fill i net del seu inventor.

Ingredients:

1 làmina de pasta de full

250g de cabell d’àngel

1 ou

100g de pinyons

200g de sucre

Preparació:

Estenem la pasta de full sobre un paper de forn i la tallem en forma rectangular. Repartim el cabell d’àngel al centre de forma longitudinal. Tot seguit, pintem els extrems del rectangle amb ou batut i el tanquem sobre si mateix. Li donem la volta per tal d’amagar els plecs i el pintem amb ou batut. Empolsinem amb sucre, tirem els pinyons per damunt i ho couem al forn a 180º durant 30 minuts.


Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta