Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Broquetes de pollastre

Publicat dia 14 agost 2013 pollastre

blog2

 

Hem fet unes broquetes de pollastre, com les podiem haver fet de gall dindi, carn de porc, etc. La carn que hi posem la podem comprar ja adobada o fer-ho nosaltres, tenint en compte que els adobs tamb√© ens serveixen de conservants, i que podem aprofitar retalls de carn que tinguem a la nevera. Alternant-hi unes verduretes √©s per llepar-se’n els dits.

Ingredients per l’adob:¬†(Us pot servir per a qualsevol carn, vedella, porc, xai, pollastre)

Sal
Pebre
Oli d’oliva verge extra
Julivert
Un gra d’all
Pebre vermell
Un polsim de curri
Orenga
Farigola
LLorer

Elaboraci√≥ de l’adob:

Triturem els ingredients amb la batedora elèctrica i posem el resultat en un pot gran de vidre juntament amb els trossos de carn.
Ho deixem a la nevera 3 o 4 dies i ja tindrem la carn a punt per montar les broquetes.
Podem prescindir del curri i posar-hi una mica mes de pebre vermell, així ens quedaran més vermells, o posar-hi només curri perquè quedin més grocs.
Hem de tenir sempre amb compte l’√ļs moderat de segons quines esp√®cies com el curri, per exemple, perqu√® els sabors quedin equilibrats.

Montatge de les broquetes:

Agafem els palets (Pintxos) i hi anem punxant les verdures (Tom√†quets xerri, pebrot verd o vermell, ceba…) i la carn de manera alternada, i ja els tenim a punt per a¬†la graella.

blog1

Receptes similars: pollastre

Pollastre Farcit de Nadal

Publicat dia 19 desembre 2013

  ¬†Pollastre farcit amb prunes, Cap√≥ farcit, Cap√≥ a la Rei en Jaume, Gall de Nadal. Una recepta de festa i, sobretot, de Nadal, que trobem pr√†cticament arreu de Catalunya i la resta de pa√Įsos de llengua catalana, amb algunes…

Llegeix-ne més

Pollastre rostit al forn a la catalana

Publicat dia 17 novembre 2013

    Normalment, els rostits a la catalana es solen fer en cassola, per√≤ tamb√© els fem al forn. El rostit¬†√©s el nom d’una t√®cnica de cocci√≥ molt popular¬†i t√≠pica¬†de la cuina catalana. Consisteix a coure aus o carn¬†estovant-les i…

Llegeix-ne més

Comenta