Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Ous ferrats amb fetge gras

Publicat dia 27 agost 2013 ous i truites

blog1

 

Uns ous ferrats mudats com per anar de festa.


Ingredients per a 4 persones:

4 ous ecològics
8 tallets de fetge gras 
Patates per fregir (preferiblement patata “agria”)
Oli d’oliva verge extra
Sal Maldon

Podem afegir-hi una salseta fent una reducció de Porto o Pedro Ximénez.

 

blog

Per a la reducció:

1/4 litre de Pedro Ximenes o Porto
4 Escalunyes
1 Nou de mantequilla
Oli d’oliva verge
Sal

Prepararem la reducció de la seguent manera: 

En un cassó hi posarem un raig d’oli d’oliva i una nou de mantega i sofregirem les escalunyes molt picadetes, quan les tinguem prou fetes hi afegirem el Pedro Ximenes o el Porto i ho deixarem bullir una bona estona a foc ràpid fins que ens redueixi a la mitad o una mica més. Li donarem un cop amb el braç elèctric i ho pasarem per un colador fi. 


Elaboració del plat:

Col·locarem unes patates fregides tallades a rodanxes al plat i posarem els ous ferrats i el fetge gras al damunt (que haurem passat previament per una paella o planxa sense oli)

Hi posem una mica de la reducció o la crema de vinagre i plat llest.

Bon profit!!


Maridatge del plat:

Estan de conya!  Malgrat els ous jo preferiria un Muscat, no gaire dolç peró tot un art, evidentment de Sumarroca. Acompanya bé al pobre fetge de l’ànec!

Agustí Salas Rolland.
sumarroca-muscat

 

Receptes similars: ous i truites

Truita de Patates i Ceba

Publicat dia 25 gener 2015

  Fins fa poc el primer document conegut en el qual es feia referència a la truita de patates era un escrit datat en 1817 dirigit a les Corts de Navarra en el qual es parlava que els habitants de…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Comenta