Uns ous ferrats mudats com per anar de festa.
Ingredients per a 4 persones:
4 ous ecològics
8 tallets de fetge grasÂ
Patates per fregir (preferiblement patata “agria”)
Oli d’oliva verge extra
Sal Maldon
Podem afegir-hi una salseta fent una reducció de Porto o Pedro Ximénez.
Per a la reducció:
1/4 litre de Pedro Ximenes o Porto
4 Escalunyes
1 Nou de mantequilla
Oli d’oliva verge
Sal
Prepararem la reducció de la seguent manera:Â
En un cassó hi posarem un raig d’oli d’oliva i una nou de mantega i sofregirem les escalunyes molt picadetes, quan les tinguem prou fetes hi afegirem el Pedro Ximenes o el Porto i ho deixarem bullir una bona estona a foc rà pid fins que ens redueixi a la mitad o una mica més. Li donarem un cop amb el braç elèctric i ho pasarem per un colador fi.Â
Elaboració del plat:
Col·locarem unes patates fregides tallades a rodanxes al plat i posarem els ous ferrats i el fetge gras al damunt (que haurem passat previament per una paella o planxa sense oli)
Hi posem una mica de la reducció o la crema de vinagre i plat llest.
Bon profit!!
Maridatge del plat:
Estan de conya!  Malgrat els ous jo preferiria un Muscat, no gaire dolç peró tot un art, evidentment de Sumarroca. Acompanya bé al pobre fetge de l’à nec!