Uns ous ferrats mudats com per anar de festa.
Ingredients per a 4 persones:
4 ous ecològics
8 tallets de fetge grasÂ
Patates per fregir (preferiblement patata “agria”)
Oli d’oliva verge extra
Sal Maldon
Podem afegir-hi una salseta fent una reducció de Porto o Pedro Ximénez.
Per a la reducció:
1/4 litre de Pedro Ximenes o Porto
4 Escalunyes
1 Nou de mantequilla
Oli d’oliva verge
Sal
Prepararem la reducció de la seguent manera:Â
En un cassó hi posarem un raig d’oli d’oliva i una nou de mantega i sofregirem les escalunyes molt picadetes, quan les tinguem prou fetes hi afegirem el Pedro Ximenes o el Porto i ho deixarem bullir una bona estona a foc rà pid fins que ens redueixi a la mitad o una mica més. Li donarem un cop amb el braç elèctric i ho pasarem per un colador fi.Â
Elaboració del plat:
Col·locarem unes patates fregides tallades a rodanxes al plat i posarem els ous ferrats i el fetge gras al damunt (que haurem passat previament per una paella o planxa sense oli)
Hi posem una mica de la reducció o la crema de vinagre i plat llest.
Bon profit!!
Maridatge del plat:
Estan de conya!  Malgrat els ous jo preferiria un Muscat, no gaire dolç peró tot un art, evidentment de Sumarroca. Acompanya bé al pobre fetge de l’à nec!
plato sencillo pero buenÃsimo 🙂 un saludo
Sencillo, però una autentica “delicatessen”, pruebalos, estan riquisimos!
Noi, aquest plat entra pels ulls…quina delÃcia!
Aquest plat el feia jo al Restaurant d’un hotel on treballava i tenia un èxit increible, fins i tot als emorzars de forquilla.
Petons.