Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Pastís de poma i crema

Publicat dia 13 agost 2013 postres i pastisseria

 

 

Ingredients:

Una làmina de pasta de full
Crema catalana o crema pastissera
2 pomes
Mantega
Melmelada de préssec o albercoc
Sucre

Ou 

Elaboració:


Preescalfem el forn a 200 graus.
Estenem la làmina de pasta de full, li donem la forma desitjada i pintem la vora amb ou batut.
Punxem tota la superfície de la massa amb les pues d’una forquilla, per exemple. 

Omplim amb la crema pastissera, tenint cura de deixar uns marges sense omplir perquè, en no tenir el pes de la crema, pugin una mica.
A sobre de la crema pastissera posarem una capa de pomes tallades a làmines molt fines.
Posarem uns trossets de mantega per sobre de la poma.
Posem al forn uns 30 minuts més o menys a 180 º, fins que veiem que està dauradeta la pasta de full i les pomes.
Traiem el pastís, el deixem reposar uns minuts i el pintem amb la melmelada (podem rebaixar amb una mica d’aigua) i empolvorem amb sucre.
Si no us ve de gust amb poma podeu utilitzar altres fruites de la vostra elecció: préssecs, pinya, kiwi …

 

 

Podem fer-lo amb la forma que més ens agradi…

 

 

 

 



Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta