Bacallà confitat amb ceba

Publicat dia 15 setembre 2013 bacallà

bacallà amb ceba 1

 

El confitat és una tècnica de cuina que consisteix en coure els aliments en oli a una temperatura màxima de 80º. Hem de somergir el producte amb oli abundant i deixar-lo coure lentament.

 

Ingredients per 4 persones:

4 talls de morro de bacallà dessalat

Ceba confitada

Oli d’oliva verge extra

Porro i pastanaga (Per la guarnició)

 

blog1

Elaboració:

Confitem el bacallà tal i com hem explicat al començament, el temps dependrà del gruix, uns 5 o 6 minuts, i a part ja tindrem preparada la ceba confitada, que colocarem al damunt del bacallà.

Per la guarnició tallarem a rodanxes la pastanaga i el porro i ho courem amb la mateixa tècnica de confitat, però menys estona que la ceba.

Desitgem que us agradi! Bon profit!!

 

bacallà amb ceba 2

 

Maridatge recomanat:

Un plat delicat on s’amoroseix el bacallà, tranquilament amb la ceba sense pressa i sense pausa, fàcil de menjar, de bon pair i on el company més adient es un rosat fragant i llaminer, pel meu gust, de Catalunya, és del Mas Comtal, un encès rosat del cor del Penedès de la família Milà, el sol flaire ja us convidarà!

Agustí Salas Rolland.

mas-comtal-rosat-de-llagrima-452655_p

Receptes similars: bacallà

Esqueixada de Bacallà

Publicat dia 12 juny 2015

    L’esqueixada és una amanida feta de bacallà dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals, i oli d’oliva. D’entre els vegetals no hi pot faltar el tomàquet, trossejat o ratllat, i sovint també s’hi posa ceba i olives….

Llegeix-ne més

Bacallà gratinat amb mussolina d’all

Publicat dia 8 desembre 2014

  Ingredients per 4 persones: 4 talls de morro de bacallà Mussolina d’all Oli d’oliva verge extra Farina Salsa de tomàquet  1 Porro i 1 pastanaga (Per la guarnició) Per a la mussolina d’all: 2 grans d’all escalivats o 1/2…

Llegeix-ne més

Comenta