El confitat és una tècnica de cuina que consisteix en coure els aliments en oli a una temperatura mà xima de 80º. Hem de somergir el producte amb oli abundant i deixar-lo coure lentament.
Ingredients per 4 persones:
4 talls de morro de bacallà dessalat
Oli d’oliva verge extra
Porro i pastanaga (Per la guarnició)
Elaboració:
Confitem el bacallà tal i com hem explicat al començament, el temps dependrà del gruix, uns 5 o 6 minuts, i a part ja tindrem preparada la ceba confitada, que colocarem al damunt del bacallà .
Per la guarnició tallarem a rodanxes la pastanaga i el porro i ho courem amb la mateixa tècnica de confitat, però menys estona que la ceba.
Desitgem que us agradi! Bon profit!!
Maridatge recomanat:
Un plat delicat on s’amoroseix el bacallà , tranquilament amb la ceba sense pressa i sense pausa, fà cil de menjar, de bon pair i on el company més adient es un rosat fragant i llaminer, pel meu gust, de Catalunya, és del Mas Comtal, un encès rosat del cor del Penedès de la famÃlia Milà , el sol flaire ja us convidarà !
Agustà Salas Rolland.