Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Pastís Sacher (Sachertorte)

Publicat dia 15 octubre 2013 postres i pastisseria

 

No, aquesta de les fotos no l’hem fet nosaltres, però no ens hem pogut resisitir a tenir aquesta recepta al nostre blog i de ben segur que no trigarem gaire a fer-la, ja que sentim autèntica adoració per la xocolata i en especial, per aquest pastís.  (Fotos: Hotel Sacher i Mundabor)

L’any 1832 Franz Sacher, un jove aprenent de pastisseria de Viena, elabora unes postres per obsequiar a un grup de convidats del príncep Klemens Wenzel von Metternich.

Al cap d’un temps, Franz Sacher instal·la el seu propi negoci i comença a vendre la seva pastís amb gran èxit. La seva fama s’estén a tot Europa i obre amb els seus fills una pastisseria al centre de Viena.

Un d’ells, l’Eduard, després de treballar als millors hotels de Londres i París, compra un palau a Viena a prop de l’Òpera i el converteix en un hotel amb el seu nom: l’Hotel Sacher. Després de la mort d’Eduard Sacher, la seva dona Anna continua amb el negoci de pastisseria i l’hotel.

Ingredients:

Per a 8 persones :

175 gr de sucre

175 gr de mantega

7 ous
175 gr de xocolata negra (Mínim 70% cacao)
 50 gr d’ametlles mòltes
100 gr de farina
melmelada d’albercoc

 

Per a la cobertura :

150 gr de xocolata de cobertura
2 cullerades de mantega
4 cullerades de nata líquida
mantega i farina per al motlle

 

Elaboració:

En un bol , i amb una batedora elèctrica de varetes , batem la mantega amb el sucre . Incorporem un a un els rovells dels ous sense deixar de batre . Fonem la xocolata , deixem que es refredi i la barregem . Barregem la farina amb les ametlles i l’agreguem a la crema anterior amb moviments envoltants, utilitzan una vareta manual . Incorporem les clares a punt de neu suaument .

Untem un motlle ( de base desmuntable ) amb mantega i empolvorem amb farina . Aboquem la barreja i enfornem a 175 º durant 10 minuts . Baixem la temperatura a 165 º i enfornem durant 30 minuts més . Deixem refredar i desemmotllem . A continuació tallem el pastís en dues capes i posem la melmelada d’albercoc al damunt de la inferior . Tapem amb l’altra capa de pa de pessic .

Fonem la xocolata de cobertura, afegim la mantega , i la nata líquida . Cobrim el pastís Sacher .

Abans de servir , introduim el pastís al frigorífic unes hores perquè la xocolata s’endureixi .

 

Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta