No, aquesta de les fotos no l’hem fet nosaltres, però no ens hem pogut resisitir a tenir aquesta recepta al nostre blog i de ben segur que no trigarem gaire a fer-la, ja que sentim autèntica adoració per la xocolata i en especial, per aquest pastÃs.  (Fotos: Hotel Sacher i Mundabor)
L’any 1832 Franz Sacher, un jove aprenent de pastisseria de Viena, elabora unes postres per obsequiar a un grup de convidats del prÃncep Klemens Wenzel von Metternich.
Al cap d’un temps, Franz Sacher instal·la el seu propi negoci i comença a vendre la seva pastÃs amb gran èxit. La seva fama s’estén a tot Europa i obre amb els seus fills una pastisseria al centre de Viena.
Un d’ells, l’Eduard, després de treballar als millors hotels de Londres i ParÃs, compra un palau a Viena a prop de l’Ã’pera i el converteix en un hotel amb el seu nom: l’Hotel Sacher. Després de la mort d’Eduard Sacher, la seva dona Anna continua amb el negoci de pastisseria i l’hotel.
Ingredients:
Per a 8 persones :
175 gr de sucre
175 gr de mantega
Per a la cobertura :
150 gr de xocolata de cobertura
2 cullerades de mantega
4 cullerades de nata lÃquida
mantega i farina per al motlle
Elaboració:
En un bol , i amb una batedora elèctrica de varetes , batem la mantega amb el sucre . Incorporem un a un els rovells dels ous sense deixar de batre . Fonem la xocolata , deixem que es refredi i la barregem . Barregem la farina amb les ametlles i l’agreguem a la crema anterior amb moviments envoltants, utilitzan una vareta manual . Incorporem les clares a punt de neu suaument .
Untem un motlle ( de base desmuntable ) amb mantega i empolvorem amb farina . Aboquem la barreja i enfornem a 175 º durant 10 minuts . Baixem la temperatura a 165 º i enfornem durant 30 minuts més . Deixem refredar i desemmotllem . A continuació tallem el pastÃs en dues capes i posem la melmelada d’albercoc al damunt de la inferior . Tapem amb l’altra capa de pa de pessic .
Fonem la xocolata de cobertura, afegim la mantega , i la nata lÃquida . Cobrim el pastÃs Sacher .
Abans de servir , introduim el pastÃs al frigorÃfic unes hores perquè la xocolata s’endureixi .