Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Truita de carbassó i alls tendres

Publicat dia 13 novembre 2013 ous i truites

 

Molt ens sembla que no cal que us expliquem gaire aquesta recepta. Qui no n’ha menjat mai o fet alguna vegada? De totes maneres ens agraden tant les truites, que no volem perdre l’oportunitat de compartir-les amb vosaltres cada vegada que en fem una. I si algú no l’ha fet mai, també li pot servir, oi?

 

Ingredients per 4 persones:

 

8 Ous

2 Carbassons 

8 Allets tendres

Oli d’oliva verge extra

Sal

 

 

Elaboració:

En una paella amb un bon raig oli d’oliva verge extra,  fregim els carbassons i els allets tallats a trossets a foc lent. Podem pelar el carbassó però a nosaltres ens agrada el amb pell, que cadascú esculli com els vol)

Un cop veiem que estan tobets els escorrem ben escorreguts i els barregem ben barrejats amb els ous, que tindrem prèviament batuts. Salarem.

A continuació agafem una paella (El tamany dependrà del gruix que li volguem donar a la truita) La posem al foc i quan sigui calenta hi tirem un raig d’oli i seguidament la barreja dels ous. Si la fem gruixudeta, remenerem bé perquè, abans de donar-li la volta, la tinguem ja una mica cualladeta. Li donem la volta amb l’ajuda d’un plat i la deixem coure una mica més fins que estigui al punt.

A de quedar una mica sucoseta. Com diu el nostre amic i company blogaire Manel Baxerias de La Gàl·lia Catalana, si no és sucoseta, no és truita. Així al menys ens agrada a nosaltres.

 

 

Receptes similars: ous i truites

Truita de Patates i Ceba

Publicat dia 25 gener 2015

  Fins fa poc el primer document conegut en el qual es feia referència a la truita de patates era un escrit datat en 1817 dirigit a les Corts de Navarra en el qual es parlava que els habitants de…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Comenta