Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Truita jardinera

Publicat dia 13 febrer 2014 ous i truites

Una truiteta que la podem fer expressament amb les verdures que ens vinguin de gust o ens pot servir de cuina d’aprofitament, Ă©s a dir, amb aquelles restes de verduretes que a vegades tenim a la nevera.

Aquesta Ă©s la que hem fet amb el que teniem:

 

Ingredients per 4 persones: 

8 Ous de pagès o ecològics

Oli d’oliva verge extra

Sal

Un grapadet de cada de:

Ceba picadeta

Pebrot vermell tallat petit

Mongeta tendra rodona

Alls tendres

CarbassĂł en dauets

AlbergĂ­nia en dauets

EspĂ rrecs verds

ElaboraciĂł:

Sofregim les verduretes tenint en compte el temps de cocciĂł de cada d’una de les que hi posem. En aquesta, per exemple, seguiriem aquest ordre: la ceba, els alls, la mongeta i els espĂ rrecs, el pebrot, l’albegĂ­nia i el carbassĂł. Una vegada sofregides les retirem de la paella les escorrerem bĂ© del oli i les barregerem amb els ous prèviament batuts.

A continuaciĂł agafarem aquella paella que tenim tots i en la que nomĂ©s hi fem les truites (AixĂ­ ja sabem que no se’ns enganxa) la posarem al foc, quan sigui calenta hi tirem un raig d’oli i fem la truita amb l’ajuda d’un plat per poguer donar-li la volta.

Insisteixo en el fet que les truites han de quedar sempre una mica sucosetes.

I bon profit! 🙂 

 

 

Receptes similars: ous i truites

Truita de Patates i Ceba

Publicat dia 25 gener 2015

  Fins fa poc el primer document conegut en el qual es feia referència a la truita de patates era un escrit datat en 1817 dirigit a les Corts de Navarra en el qual es parlava que els habitants de…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta Ă©s una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista Ă©s el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bĂ© xampinyons o…

Llegeix-ne més

Comenta