Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Tàrtar de fumats

Publicat dia 13 abril 2012 entrants

 

Teniem uns sobres de fumats, i feia algun temps que no en menjavem, i ara que encara venen de gust plats fresquets, hem pensat en fer-los d’alguna manera diferent i d’aquí aquest tàrtar de fumats, que per altra banda és peix blau, molt necessari i recomanable per mantenir el colesterol a ratlla.

Ingredients:

150 grs. de salmó fumat
150 grs. de bacallà fumat
150 grs. de tonyina fumada
2 o 3 pebrots del “Piquillo”

Per la vinagreta:

Tàperes
Cogombrets amb vinagre
Ceba tendra
Vinagre suau (De poma, per exemple)
Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

Farem una vinagreta amb els ingredients abans esmentats, picant-los molt petitets i afegint-hi un rajolí del vinagre i l’oli d’oliva.
Picarem també petit, els fumats i el pebrots del piquillo i en un bol ho barrejarem tot amb la vinagreta.
Posarem el resultat en un motlle a sobre el plat, el decorarem al nostre gust i retirarem el motlle en el moment de servir-lo.

I bon profit!

 

Receptes similars: entrants

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloïsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre té el seu llibre, aquí tenim la versió…

Llegeix-ne més

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarró o simplement…

Llegeix-ne més

Comenta