Teniem uns sobres de fumats, i feia algun temps que no en menjavem, i ara que encara venen de gust plats fresquets, hem pensat en fer-los d’alguna manera diferent i d’aquà aquest tà rtar de fumats, que per altra banda és peix blau, molt necessari i recomanable per mantenir el colesterol a ratlla.
Ingredients:
150 grs. de salmó fumat
150 grs. de bacallà fumat
150 grs. de tonyina fumada
2 o 3 pebrots del “Piquillo”
Per la vinagreta:
TÃ peres
Cogombrets amb vinagre
Ceba tendra
Vinagre suau (De poma, per exemple)
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Farem una vinagreta amb els ingredients abans esmentats, picant-los molt petitets i afegint-hi un rajolà del vinagre i l’oli d’oliva.
Picarem també petit, els fumats i el pebrots del piquillo i en un bol ho barrejarem tot amb la vinagreta.
Posarem el resultat en un motlle a sobre el plat, el decorarem al nostre gust i retirarem el motlle en el moment de servir-lo.
I bon profit!