Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014 aperitius. entrants. peix i marisc. pica-pica

blog6

 

He vist moltes maneres de preparar els musclos o les clo√Įsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc.

Ja que cada mestre t√© el seu llibre, aqu√≠ tenim la versi√≥ d’una musclada popular que vaig fer al nostre poble, Malgrat de Mar (Organitzada pels amics d’ERC) fa uns dies enrere, i com que de gustos no hi ha res escrit, que cadasc√ļ els fagi com m√©s li agradin, posant-li o treient-li ingredients. Ara, si els feu com els d’aquesta recepta, tot i que si el musclo es de bona qualitat no cal afegir-li gran cosa m√©s, us puc garantir que queden espectaculars, una ¬†mica picantonets, i segur que repetireu! Potser no us caldr√† cap segon plat

Ingredients per a 4 persones:

1 o 1’5 kg de musclos de roca

2 cebes mitjanes

4 grans d’all

Pebrot vermell

Pebrot verd

6 tomacons ratllats sense pell ni llavors

Llorer

Pebre negre en gra

1 bitxo

Vi blanc sec

Oli d’oliva verge extra

 Elaboració:

Primer de tot tallarem la ceba i els alls petitets i els posarem a sofregir en una cassola amb un raig gener√≥s d’oli d’oliva verge extra, juntament amb el bitxo, els grans de pebre i el llorer.

 

blog1

 

Mentrestant anirem tallant el pebrot amb juliana i quan tinguem la ceba una mica feta ho afegirem a la cassola.

 

blog2

 

Ho deixerem tot plegat fins que s’estovi una mica el pebrot i hi tirarem els tomacons ratllats sense pell ni llavors.

 

blog3

 

A partir d’aqu√≠, una bona estona de paci√®ncia i deixar la cassola fent “xup-xup” a foc molt lent. De la bona estona, la bona paci√®ncia i el bon “xup-xup”, com sempre hem de fer, en sortir√† un sofregit de deb√≥!

 

blog5

 

Quan tinguem el sofregit en aquest punt, que ja ens canvia el color (més aviat fosquet) el banyem amb un bon raig de vi blanc sec i deixem que redueixi una altra bona estona.  fixeu-vos com ens està quedant això! Agafem una barra de pa?

 

blog8

 

Un cop la salseta o sofregit llest hi posem els musclos pr√®viament netejats i li donem uns tombs a la cassola, fins el punt just que el musclos s’obrin. No cal fer-los gaire, a fi i efecte de que no ens quedin secs.

 

blog7

 

I per fi, plat a taula i llepar-se’n els dits!

 

blog10

 

Notes: No hem parlat de la sal ja que el musclo acostuma a ser saladet, però en podem posar una mica al sofregit amb molt de compte o rectificar-ho cap el final de la cocció.

 

Maridatge recomanat:

MUSCLOS!: El marisc m√©s a l’abast de tothom, humil, per√≤ sabor√≥s , vers√†til per a tothom preuat, a mi particularment amb ceba i tom√†quet o b√© amb maonesa, ja ho s√© que es dif√≠cil que alg√ļ la faci per√≤, no hi ha color! ¬†Alguns ho fan picants, b√©, perqu√® no, la v√≠ctima ser√† el vi, segur!¬†Posats a fer teniu una opci√≥ de “bona butxaca” : √ątnic del Masroig (D.O. Montsant, que os ofereix blanc, negre i rosat, blanc pel musclos amb maonessa, rosat pels musclos amb ceba i tom√†quet, negre pels que”piquin”, al meu entendre com millor en gaudireu es amb un bon porr√≥ (de broc mitj√†). Que vagi de gust!

Agustí Salas Rolland.

10372333_708514332521146_8724914700299205625_a

Receptes similars: aperitius

Amanida Russa

Publicat dia 14 juny 2014

  No per cl√†ssica i t√≤pica hem de deixar de considerar aquesta amanida com una de les grans tapes, aperitiu o plat de la nostra taula. A qui no li ve de gust una tapeta a l’hora del vermutet? Ara…

Llegeix-ne més

Musclos al vapor (Picantons)

Publicat dia 14 març 2014

  Tal i com mana la tradici√≥, per Sant Joan, musclos, sardines i cava. Ingredients: 1 Kg. de musclos de roca 2 grans d’all 1 bitxo 1 trosset de llimona Pebre negre Vi blanc sec Oli d’oliva verge extra Elaboraci√≥:…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastron√≤miques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarr√≥ o simplement…

Llegeix-ne més

Croquetes de Bacallà

Publicat dia 20 març 2014

  Aprofitant les jornades de la “Ruta del Bacall√†” que es van celebrar entre el 16 de mar√ß i el 6 d’abril,vam voler dedicar aquesta recepta al Gremi de Bacallaners de Catalunya. Les croquetes de bacall√† amb patata, pebre, canyella…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5‚ÄĮ‚ā¨ el quilo. Podr√≠em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

P√®sols del Maresme amb Calamarsons i Clo√Įsses

Publicat dia 8 maig 2015

    S√≥c del Maresme, i ja sigui per tradici√≥ familiar, per proximitat o senzillament perqu√® ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aqu√≠ a la primavera. El p√®sol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pica-pica

Bunyols de bacallà

Publicat dia 26 agost 2013

  Uns bons bunyols de bacall√†, tant per dinar o sopar, com per picar, no ens poden faltar a la nostra taula de tant en tant.   √Čs una¬†recepta tan antiga com extraordin√†ria. Ferran Agull√≥,¬†al “Llibre de la cuina catalana”…

Llegeix-ne més

Les”Braves”de l’Eduard

Publicat dia 23 agost 2013

  ¬†Amb aquesta recepta vaig guanyar el juliol del 2013, el concurs “Millor recepta del mes” de Receptes.cat. De sabors no se n’acabar√† mai de parlar, escriure i elaborar. I en el cas de les patates braves, cadasc√ļ per on…

Llegeix-ne més

Comenta