Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Llobarro al forn

Publicat dia 15 juliol 2012 peix i marisc
blog1

Ingredients per a 2 persones:

2 Llobarros de mida individual
2 Patates mitjanes
1 Ceba tendra
3 ó 4 grans d’all
1 Tomàquet madur
2 ó 3 fulletes de llorer

Una copeta de vi blanc sec
Sal
Pebre
Oli d’oliva verge
Fumet

Elaboració:

Posem en una safata per anar al forn,un bon raig d’oli i les patates tallades a rodanxes. Seguidament, hi col·loquem la ceba a tiretes, els grans d’all, el tomàquet (pelat i trinxat petit) les fulles de llorer, un altre raig d’oli per sobre, la copeta de vi blanc i una mica de fumet. Salpebrem i enfornem a forn fort, per que se’ns fagi tot plegat una miqueta (el temps dependrà del tipus de patata, uns 20-25 min. aprox)


blog3


Quan tinguem les patates gairebé fetes, hi posem els llobarros, prèviament nets i sense escates, salat i empebrat, al damunt.
Tirem per sobre el peix una mica de suc de la cocció de les patates i ho deixem a uns 200º uns 15 min. Si cal hi afegim una mica de fumet.
(Hem de recordar que el peix ha de tenir una cocció justa)
blog4

I ja tenim el llobarro a punt! I les patates, mmmmm!  Boníssimes!
blog2
Maridatge per aquest llobarro:

A la taula d’en Bernat qui no hi és, no és comptat!!. I qui no per un llobarro! 
Ara, el millor de tot (per a mi) son les patates que, agafen tot els gust. Aqui s’imposa un blanc senyor suau pero que doni la réplica a quest gran peix: Un Valdeorras de vinyes prefiloxériques d’aquesta marca que vaig poder veure i viure’l “in situ”. Dels blancs de Galicia al meu entendre, el millor: Valdesil.

Agustí Salas Rolland.
Valdesil Bottle Shot

 

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta