Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Còctel de gambes amb meló “Cantaloup”

Publicat dia 1 agost 2012 entrants

 

Cantalup és una varietat de meló. El rang del seu pes va de 0,5 a 5 kg. Originàriament es consideraven només com Cantalup els melons de polpa de color taronja i sense reticula però actualment inclouen qualsevol meló de color taronja.
El nom de cantalup prové dels melons asiàtics portats al castell de Cantalupo al Vaticà.
Son originaris de la Índia i Àfrica.

He util·litzat aquests melonets petits per fer uns còctels ben fresquets, que ara i amb la caloreta, és un plat que entra solet, gairebé sense cap esforç

Ingredients per a 4 persones:

2 melons cantalup petits
300g de cues de gamba peladetes
4 barretes de surimi
2 Cabdells petits
Una mica d’enciam (tallat en juliana molt fina)
Tomàquets xerri 
Unes branquetes d’anet (per decorar i aromatitzar el plat)
Salsa rosa

Per a la salsa rosa:

Mahonesa
Ketchup
El suc de mitja taronja
Unes gotetes de salsa “Worcestershire” (Perrins)
Unes gotetes de brandi o güisqui

Elaboració:

En primer lloc, pelem els melons i els partim per la meitat. Els netegem bé de llavors i els buidem una mica, guardant el meló sobrant per afegir-lo a la mescla del còctel talladet a dauets.
Barregem les gambetes, el surimi, els trossets de meló i l’enciam i hi afegim la salsa rosa. Remenem tot plegat.
Agafem els mitjos melonets i els farcim del cóctel posant-li a la base un grapadet d’enciam ben talladet en juliana fina.
Posem una mica més de salsa rosa per damunt i decorem el plat amb els cabdells, els tomaquets xerri i l’anet.

I que vagi molt de gust!

 

Receptes similars: entrants

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloïsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre té el seu llibre, aquí tenim la versió…

Llegeix-ne més

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarró o simplement…

Llegeix-ne més

Comenta