Cantalup és una varietat de meló. El rang del seu pes va de 0,5 a 5 kg. Originàriament es consideraven només com Cantalup els melons de polpa de color taronja i sense reticula però actualment inclouen qualsevol meló de color taronja.
El nom de cantalup prové dels melons asiàtics portats al castell de Cantalupo al Vaticà.
Son originaris de la Índia i Àfrica.
He util·litzat aquests melonets petits per fer uns còctels ben fresquets, que ara i amb la caloreta, és un plat que entra solet, gairebé sense cap esforç
Ingredients per a 4 persones:
2 melons cantalup petits
300g de cues de gamba peladetes
4 barretes de surimi
2 Cabdells petits
Una mica d’enciam (tallat en juliana molt fina)
Tomàquets xerri
Unes branquetes d’anet (per decorar i aromatitzar el plat)
Salsa rosa
Per a la salsa rosa:
Mahonesa
Ketchup
El suc de mitja taronja
Unes gotetes de salsa “Worcestershire” (Perrins)
Unes gotetes de brandi o güisqui
Elaboració:
En primer lloc, pelem els melons i els partim per la meitat. Els netegem bé de llavors i els buidem una mica, guardant el meló sobrant per afegir-lo a la mescla del còctel talladet a dauets.
Barregem les gambetes, el surimi, els trossets de meló i l’enciam i hi afegim la salsa rosa. Remenem tot plegat.
Agafem els mitjos melonets i els farcim del cóctel posant-li a la base un grapadet d’enciam ben talladet en juliana fina.
Posem una mica més de salsa rosa per damunt i decorem el plat amb els cabdells, els tomaquets xerri i l’anet.
I que vagi molt de gust!