Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Fideus amb conill

Publicat dia 15 agost 2012 conill. pastes

Aquests son una mena de fideus a la cassola, però amb fideus més prims i podriem dir al estil fideuà fets amb paellera.

Ingredients per a 4 persones:

300 g. de fideus del nº 2
2 Cebes
2 Grans d’all
Pebrot vermell
Pebrot verd
Tomàquet ratllat
Un grapat de pèsols
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Una copeta de vi blanc sec
Brou

Elaboració:

En una paella amb oli d’oliva, fregim el conill fins que el tinguem ben dauradet. Reservem
Seguidament i en el mateix oli, fem un sofregit començant per la ceba. Quan la tinguem rosseta hi afegim els alls picadets, els pebrots a trossets i seguim fent xup-xup una bona estona i amb paciència.
A continuació hi tirem el tomàquet ratllat i ho couem tot plegat un altra estona.
Després hi posem el conill i el vi blanc i deixem que redueixi.
Afegim el brou (aproximadament 3 mides per una de fideus) i quan arrenqui el bull hi tirem els fideus i un grapadet de pèsols.
Seguim amb la cocció a foc mitjà fin que els fideus es beguin el suc i quedin fets.


Receptes similars: conill

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Els Macarrons de la Ramona

Publicat dia 16 gener 2015

Us agraden els macarrons? Sí però, perquè els de la mare són sempre els més bons, siguin com siguin fets? Els sabors que ens transporten en el temps i a vivències entranyables, són inoblidables. Així que no podia ser d’altra…

Llegeix-ne més

Comenta